Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: PR Stroomhuis Neerijnen

Stroomhuis Neerijnen dicht tot en met 18 november

  •   keer gelezen

NEERIJNEN • Het kabinet maakte dinsdag bekend dat alle publiek toegankelijke gebouwen twee weken gesloten zullen zijn. Voor het Stroomhuis betekent dit dat zij haar deuren tot en met 18 november sluit. De sluiting is vooral voor de bezoekers van het Stroomhuis een enorme domper.


Het kabinet komt tot de beslissing om ervoor te zorgen dat de besmettingen verder afnemen om overbelasting van de zorg te voorkomen en om de weg terug naar meer vrijheden in het dagelijks leven te kunnen bespoedigen. 

Simone Jilderda, voorzitter van het Stroomhuis merkt daarover op: “Vanzelfsprekend respecteren wij als Stroomhuis deze beslissing. Wij willen niets liever dan onze bezoekers onze kunst en cultuur activiteiten zo snel mogelijk weer te kunnen aanbieden, en in goede gezondheid.”

“Tegelijkertijd realiseren wij ons als Stroomhuis dat de activiteiten in het Stroomhuis voor onze bezoekers ook een belangrijke sociale functie vervullen om op veilige afstand van elkaar, dus met in acht neming van alle regels, toch te genieten van muziek, film, lezingen en exposities. Voor onze oudere bezoekers betekent het Stroomhuis dat zij hun ‘vrijwillig’ isolement ook op een veilige manier konden doorbreken.”

Simone vervolgt: “Ik ben werkzaam in het onderwijs en zie hoe belangrijk het is dat het onderwijs open blijft, voor onze jongeren. Dat zij elkaar kunnen blijven ontmoeten op school. Deze sociale contacten, waarin informeel wordt geleerd, zijn net zo belangrijk als de formele lessen.”

“Maar als Stroomhuis zien wij ook dat onze ouderen zichzelf hebben geïsoleerd, ter bescherming van zichzelf. En we zien dat de mogelijkheid om te genieten van kunst en cultuur, in een veilige setting zoals in het Stroomhuis, voor ouderen net zo belangrijk is als de school voor onze leerlingen en studenten. Juist deze uitzonderlijke situatie met een pandemie laat zien wat de maatschappelijke betekenis van kunst en cultuur is voor onze West Betuwse gemeenschap. Ik kan dat niet genoeg benadrukken.”

“Vanzelfsprekend respecteren wij de beslissing van de regering, dus sluiten wij onze deuren de komende twee weken. Onze vrijwilligers zetten zich meteen weer vol in om het programma-aanbod aan te passen zodra we daar weer de ruimte voor krijgen. Vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur ons verbindt.”.

Het besluit van het kabinet betekent voor het Stroomhuis dat alle activiteiten tot en met 18 november moeten worden afgelasten. Bezoekers die voor een van onze activiteiten reeds hebben betaald, krijgen hun betaling voor die activiteit teruggestort. 

Bezoekers worden via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden en kunnen ook een kijkje nemen op het Facebook account van Stroomhuis Neerijnen.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier