Logo hetkontakt.nl/leerdam
zakelijk

TSL: één grote familie

  •   keer gelezen

LEERDAM • Drie zoons, drie specialisaties. Dat is de kracht van TSL. De Leerdamse onderneming biedt zowel detachering als automatisering en metaalwerk. 


“Dit heb ik altijd al in mijn hoofd gehad. Ik heb nu een compleet pakket voor onze klanten”, vertelt de 67-jarige Leo Verkerk met gepaste trots. “Met Alro metall maken we onder andere machineonderdelen, TSL Automatisering ontwikkelt de software voor die machines en de monteurs van TSL en TSL Detachering kunnen de machines in elkaar zetten. Zo hebben we alles onder één dak.”

Leo Verkerk werkte 35 jaar lang als hoofd technische dienst, toen hij in 2007 besloot om met TSL voor zichzelf te beginnen. Samen met zijn vrouw Adrie ging hij een nieuwe uitdaging aan als detacheerder van technisch personeel. Vanaf de start zijn dat allemaal jongens uit de polder, met de werkmentaliteit die daarbij hoort. Dat is waar Verkerk nog altijd voor staat. Hij heeft een enorme drive om de zaken goed te regelen, voor zijn klanten én zijn personeel. Ze kunnen hem dag en nacht bellen. 

Inmiddels heeft hij meer dan negentig vakmannen in dienst, die in het hele land complex technisch werk uitvoeren. Ook zijn zoons Richard, Lennart en Nick werken in het bedrijf en Adrie doet nog steeds de administratie.

Alro metall
In 2015 breidde de bedrijvengroep uit met de aankoop van Alro metall, een bedrijf dat gespecialiseerd is in verspanende bewerkingen van metaal, non-ferro en kunststoffen.

“Onze monteurs hebben regelmatig verspaningsonderdelen nodig. Met Alro kunnen we die zelf maken en daardoor ook heel snel leveren”, legt Leo de aankoop uit. Harde eis bij de overname was dat Leo opvolging moest hebben. Zo kwam Richard, met zijn 39 jaar de oudste telg van het gezin, in beeld. Hij had ruime ervaring als bedrijfsleider en had in een ver verleden vakantiewerk gedaan bij Alro. Hij was direct enthousiast en ging nog datzelfde jaar in dienst bij TSL, gedetacheerd bij Alro. 

“Van een stukje ruw metaal maken wij een functionerend product. Het werk is heel tastbaar en er komt veel techniek en automatisering aan te pas. Dat vind ik heel mooi”, zegt Richard. 

Sinds de overname heeft Alro metall een forse groei doorgemaakt. Zo is er vijftien man extra personeel aangenomen, is er 700m2 bedrijfsruimte bijgebouwd en is het machinepark fors vernieuwd. Richard: “Ons bedrijf is gestoeld op vakmanschap en de productie van enkel stuks en kleine series. We combineren dat met steeds verder gaande automatisering. Ons uiteindelijke doel is dat we enkel stuks kunnen produceren tegen de prijs van grote series.”

TSL Automatisering
Met de oprichting van TSL Automatisering in 2019 is de cirkel van TSL rond. Deze tak van het bedrijf ontwikkelt industriële software. Een idee van de 27-jarige Lennart.

“Mijn vader vroeg of ik in het bedrijf wilde, maar ik wilde graag verder in mijn vakgebied van Industriële Automatisering. Naast een klein team van ervaren Controls Engineers die zelfstandig projecten uitvoeren, geven we een aantal jongens van TSL de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in het programmeerwerk. Het zijn stuk voor stuk mannen die in overall onder een machine willen liggen én talent hebben voor programmeren.”

Ook Nick (33) is actief binnen het bedrijf. Hij richt zich vooral op de marketing en bezoek aan monteurs en klanten. 

“Wij vinden het belangrijk om te weten wat er speelt in het veld bij onze klanten en monteurs. Daarom bezoek is hen eens in de drie tot vier weken. Hierdoor kunnen we snel schakelen op vraag en aanbod.”

Inmiddels werken de drie toe naar een overname van het bedrijf in 2021. “We kennen vanuit de familieband elkaars zwaktes en sterktes. Daar speel je op in en zo kun je samen iets moois bouwen”, zegt Richard. De drie zijn trots op wat hun vader heeft opgebouwd en zien het als hun taak om dat voort te zetten en verder uit te bouwen.

Tsl b.v.
Techniekweg 19b, Leerdam
T: 0345 - 632936
I: www.tslbv.com

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier