Logo hetkontakt.nl/leerdam
zakelijk

MarieOlief: modieuze gebruikte kleding

  •   keer gelezen

LEERDAM • Het stadshart van Leerdam kreeg er afgelopen april een trekpleister bij: MarieOlief, een verrassende, mooie en uitnodigende winkel waar dames en kinderen terecht kunnen voor een ruime collectie stijlvolle, kwalitatief goede (merk)kleding die heel prettig is geprijsd. 


Steeds meer mensen van verder weg, onder andere uit Vianen, Culemborg en Den Bosch, weten de winkel te vinden. Retro en vintage is al langer hot en hip. ‘Secondhand of tweedehands’ is inmiddels door alle leeftijden omarmd. Modieuze kleding voor veel minder geld en ook verantwoord duurzaam bezig zijn. Een blijvende trend die leuk is voor jezelf en prettig voor je portemonnee. Jonge mensen geven daarin vaak het goede voorbeeld. 

Één van de toonaangevende winkels op dat gebied is MarieOlief, het succesvolle concept van Wilma van den Berg-Kooijman.

“Het idee voor onze winkel is vijftien jaar geleden min of meer vanzelf ontstaan. Ik had veel vriendinnen met opgroeiende kinderen, die regelmatig iets nieuws nodig hadden. Ze bleven vaak zitten met kwalitatief prima kleding, en op de zolder van mijn toenmalige woning in Barendrecht is zodoende spelenderwijs een handeltje in tweedehands kleding ontstaan. Toen dat uit de hand liep heb ik met een compagnon zes jaar vanuit een loods in Ridderkerk gewerkt. Dat werd zo’n succes dat ik drie jaar geleden een winkel in Sliedrecht heb geopend.”

MarieOlief, genoemd naar een dochter van Wilma, bestaat nu alweer een half jaar ook in Leerdam. De zaak draait als een tierelier: dagelijks gaan vaak honderden stuks over de toonbank. 

“Ik heb bijna vierduizend particulieren die gedragen kleding bij mij inleveren. Die moet schoon, gewassen en gestreken zijn, en aansluiten bij het modebeeld. Een gezellig team medewerkers sorteert, prijst en hangt de kleding in.” 

Van de verkoopprijs is 40 procent voor de inbrenger. Na elk seizoen krijgt de kleding die niet wordt verkocht een zinvolle bestemming. 

“Behalve voor kleding kan men bij MarieOlief ook terecht voor accessoires als sjaals, schoenen, hoeden en tassen.”

MarieOlief
Kerkstraat 50, Leerdam
T: 06-26743948
I: www.marieolief.nl

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier