‘Goede wijn hoeft niet duur te zijn’ [zakelijk]
Logo hetkontakt.nl/leerdam
zakelijk

‘Goede wijn hoeft niet duur te zijn’

  •   keer gelezen

VIANEN • Voor Ronald Elbersen is onlangs een grote droom in vervulling gegaan. Sinds augustus heeft hij een loods aan de Langendijk omgebouwd tot een wijnwinkel annex wijnadviezen. Onder de naam HEER-LUK biedt hij daar een grote selectie aan wijnen aan.


De interesse voor wijn gaat bij Elbersen misschien al wel dertig jaar terug. Hoewel hij zich er toen beroepsmatig niet mee bezighield, volgde hij wel een opleiding tot sommelier. Vier jaar geleden hakte hij de knoop door en besloot hij om zelfstandig wijnhandelaar te worden. 

Aanvankelijk opereerde hij vanuit huis, daarna kon hij vanuit de Kloostertuin eigen proeverijen organiseren, en nu heeft hij onderdak gevonden in een voormalige loods met zowel winkel- als magazijnbestemming. 

“Ik betrek een deel van mijn wijnen bij groothandels. Maar zoals iedere wijnhandelaar leg ik ook mijn eigen contacten. Zodoende doe ik rechtstreeks zaken met zelf bottelende kleine tot middelgrote wijnboeren in Duitsland en Frankrijk. In de achterliggende jaren heb ik daar goede contacten mee opgebouwd. Ik ga daar een paar keer per jaar op bezoek, en jaarlijks koop ik van hen zo’n 10.000 flessen wijn: rood, wit, rosé en mousserend. Maar ik werk ook met een Nederlandse agent in ZuidFrankrijk, die me regelmatig tips geeft.” 

Mede door die contacten weet Elbersen dat elke wijnboer zijn eigen productiesysteem heeft. Daardoor kan wijn uit hetzelfde gebied, gemaakt van hetzelfde ras, een heel andere smaak opleveren. Bij de keuze welke wijnen hij afneemt komt zijn achtergrond van sommelier hem goed van pas. 

In zijn wijnwinkel aan de Langendijk heeft Ronald Elbersen ruimte om een assortiment van pakweg 250 verschillende wijnen te presenteren én te laten proeven. Daarbij krijgt de klant tekst en uitleg over elke gewenste wijn. 

“Mensen kopen wijn met een bepaald doel: een lekkere frisse wijn voor bij de borrel, of een rijker met aroma’s gevulde wijn voor bij een etentje. Onder andere via proeverijen op locatie heb ik veel contacten gelegd met restaurants en cafés in de directe omgeving. Die zijn heel belangrijk voor een deel van mijn omzet. Bij HEER-LUK kosten de meest gangbare wijnen tussen 5 en 10 euro, maar uiteraard heb ik ook duurdere. Ze zijn zowel los als per doos te koop.”

HEER-LUK, wijnhandel
Langendijk 56, Vianen
T: 06-53516950
I: info@heer-luk.nl
E: www.heer-luk-nl

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier