Een mooi afscheid komt het rouwproces ten goede [zakelijk]
Logo hetkontakt.nl/leerdam
zakelijk

Een mooi afscheid komt het rouwproces ten goede

  •   keer gelezen

VIANEN • Het motto van Martin Hendericks, uitvaartondernemer en mede-eigenaar van Uitvaarthuis Vianen, is om de overledene bij diens afscheid te herkennen zoals hij/ zij bij leven was en dit samen met de nabestaanden vorm te geven.


Sinds 2011 legt Hendericks zich toe op het verzorgen en begeleiden van uitvaarten. Het werd praktischer werken toen hij zes jaar geleden een eigen kantoor en 24-uurs familiekamer kreeg in kerkelijk centrum De Hoeksteen. 

Gedurende die tijd werd ook vaak gebruik gemaakt van de faciliteiten van het uitvaartcentrum van Monuta. Toen deze organisatie af wilde van haar onroerend goed heeft Hendericks, die al langer de wens had om een eigen uitvaartcentrum te hebben, het pand samen met Désirée Huis in ’t Veld-Heinink gekocht. 

“We hebben er alles aan gedaan om de ruimte sfeervoller en huiselijker te maken en het een eigentijds gezicht te geven. We ontvangen mooie reacties en men vindt het fijn dat de locatie weer in Viaanse handen is gekomen.”

Centrale plaats van Uitvaarthuis Vianen is de aula, waar normaal ruimte is voor circa 120 personen. Vanwege de coronamaatregelen is dit aantal teruggebracht tot maximaal 45 personen. Naast een rouwkamer en een centrale koeling is er een 24uurs familiekamer, waar nabestaanden hun dierbare overledene op elk gewenst moment kunnen bezoeken. 

“Dat is écht een toegevoegde waarde”, merkt Martin Hendericks op. “Ook andere uitvaartondernemingen kunnen hiervan gebruik maken, mits de ruimte natuurlijk niet bezet is.”

Hendericks werkt samen met vier vrouwelijke collega’s. “Ondanks hun verschillende achtergrond, beschikken ze alle vier over een empathisch vermogen en hebben ze verfrissende blik op hoe een uitvaart persoonlijk vormgegeven kan worden. Onze kracht is dat we authentiek zijn en blijven, nabestaanden ontzorgen, meedenken en eventueel ook kinderen een actieve rol geven bij het afscheid. Bijzonder is dat veel mensen vast een kijkje komen nemen in Uitvaarthuis Vianen. Daar bespreken welke mogelijkheden er zijn of we bedenken een passende coronaproof oplossing. Dat zorgt voor rust.  Wij doen ons werk met passie, zowel bij traditionele, kerkelijke of eigentijdse uitvaarten waarbij er ruimte is voor zowel een traan als een lach.”

Martin Hendericks Uitvaartverzorging
Sparrendreef 8, Vianen
T: 0347-326128
E: info@mhuitvaartverzorging.nl
I: www.mhuitvaartverzorging.nl

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier