Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Na een uurtje in de file staan, kan de griepprik worden gezet.</p>

• Na een uurtje in de file staan, kan de griepprik worden gezet.

(Foto: Gijs Kool)

File in Schoonrewoerd door griepprik

  •   keer gelezen

SCHOONREWOERD • Wie zaterdag het dorp Schoonrewoerd binnen reed, trof daar een ongekende situatie aan. Voor het eerst in de geschiedenis stond een honderden meters lange file op de Steenweg, de Julianastraat en onder de tunnel door naar Overheicop.


Deze file werd veroorzaakt door mensen die een griepprik kwamen halen bij huisartsenpraktijk De Wiel.

Auto’s in alle kleuren en merken bevolkten urenlang deze straten om naar het fruitbedrijf van de familie Bakker aan de Overheicop te rijden. Hier stonden tussen de fruitbomen twee tenten waarin de huisarts, haar collega’s en assistenten in de aanslag stonden om de honderden ouderen in hun auto’s te vaccineren. 

Vanwege de corona had huisarts Christine Noppe bedacht, in navolging van de corona teststraten van de GGD, om een vaccinatie drive in op te zetten. Maar dat de patiënten uit Schoonrewoerd, Leerdam, Leerbroek en Heukelum zo massaal gehoor zouden geven aan de oproep voor een griepprik had Noppe niet bedacht. 

Omdat het RIVM verwachtte dat er dit jaar vanwege de corona 15 procent meer mensen een griepprik zouden halen, had Noppe al 14 procent vaccinaties meer besteld dan voorgaande jaren.

Toch bleek tegen twaalf uur dat dit nog te weinig was en waren de pneumokokken injecties om longontsteking te voorkomen al op. Niet lang daarna waren er ook geen griepinjecties meer. Dit tot grote teleurstelling van ruim 150 ouderen die soms langer dan een uur in de file hadden gestaan, en toen ze aan de beurt waren te horen kregen dat er geen vaccinaties meer waren. 

Deze mensen zijn op een wachtlijst gezet en krijgen binnenkort alsnog een griep– en pneumokokkeninjectie.

door Mimi van Rossem

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier