Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Estéban van Zeijl, duurzaamheidsmanager Hermeta, Gerlach Velthoven, voorzitter Duurzaam West Betuwe, Marcel van der Sluijs, directeur Hermeta.
• Estéban van Zeijl, duurzaamheidsmanager Hermeta, Gerlach Velthoven, voorzitter Duurzaam West Betuwe, Marcel van der Sluijs, directeur Hermeta. (Foto: Hans Ponssen)

Zonnedak op pand van Asperens bedrijf Hermeta

  •   keer gelezen

ASPEREN • Op het dak van het bedrijf Hermeta in Asperen wordt een zonnedak gerealiseerd. Inwoners van West Betuwe en aangrenzende gemeenten kunnen meedoen: groen en lokaal investeren in 1500 panelen.


De Coöperatie Duurzaam West Betuwe maakt zich met 300 leden sterk voor een duurzame gemeente. “Met elkaar en voor elkaar”: zegt voorzitter Gerlach Velthoven. Veel mensen kennen hem van duurzame projecten zoals de windmolenparken Avri en Deil en het zonnedak op het dorpshuis in Tricht. Naast Gerlach waren bij de start van het project ook Estéban van Zeijl, duurzaamheidsmanager Hermeta en Hermeta-directeur Marcel van der Sluijs aanwezig.

Gerlach is enthousiast over het project: “De 1500 panelen komen te liggen op het dak van Hermeta, al bijna 100 jaar een gezonde Betuwse onderneming. Ze liggen daar niemand in de weg. Inwoners kunnen investeren vanaf 250 tot 10.000 euro. We willen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om mee te doen.”

Betuwewind
Hermeta kocht al stroom uit de molens van Betuwewind: “Maar het is nog leuker om het van je eigen dak te halen”, zegt Marcel van der Sluijs van Hermeta. “Wij willen met ons bedrijf zo duurzaam mogelijk produceren.”

Er is een totaalbedrag van 350.000 euro nodig om het project te financieren. Het verwachte rendement is 5%. De online informatieavond vindt plaats op 9 november. Iedereen is welkom en aanmelden kan via de website www.duurzaamwestbetuwe.nl.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier