Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

CU West Betuwe vraagt aandacht voor financiële positie voetbalverenigingen

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • De ChristenUnie-fractie in West Betuwe wil dat het college onderzoekt op welke manier de voetbalverenigingen (financieel) geholpen kunnen worden om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. Fractievoorzitter Fred Temminck zal dinsdag tijdens de begrotingsvergadering op dinsdag 29 oktober een motie indienen.


Bij dit onderzoek moet in elk geval ook worden gekeken naar een (gedeeltelijke) kwijtschelding van huur en/of kosten van onderhoud, een bijdrage uit de gereserveerde Covid-19 gelden of enige andere regeling waarmee de verenigingen gesteund kunnen worden. 

De sportverenigingen hebben vorige week gezamenlijk een schrijven gericht aan de gemeente om aandacht te vragen voor de gevolgen van alle genomen (en te nemen) maatregelen ten gevolge van het corona-virius. Financiële steun is volgens de ChristenUnie nodig omdat verenigingen belangrijke pijler zijn voor een goede leefbaarheid in de kernen. Bovendien worden ze gedragen voor veel waardevolle vrijwilligers. “Het is daarom belangrijk dat wij gezonde sportverenigingen hebben in onze kernen.” 

Het coronavirus treft volgens de ChristenUnie met name de voetbalverenigingen omdat zij allen een belangrijk deel van hun inkomsten halen uit de openstelling van hun sportkantines. En dat terwijl de kosten voor de clubs onverminderd doorlopen. Volgens de fractie zijn er meerdere gemeenten die sportverenigingen in deze crisis tegemoet komen. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier