Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Panchenko Dmytro

Horeca Leerdam creatief na verscherping regels

  •   keer gelezen

LEERDAM • Horecabedrijven in Leerdam en Vianen hebben zich razendsnel aangepast aan de verscherpte coronaregels. Ze zijn overgestapt op het afhalen en bezorgen van maaltijden.


Afgelopen weekend waren eetcafés, cafetaria’s en restaurants druk in de weer om alle bestellingen op tijd de deur te krijgen. “Een overweldigend succes”, jubelt Herman Gleis van eetcafé de Rooie Reiger in Vianen.

Op het menu staat stamppot boerenkool met jus en rookworst of wokspareribs met sla, knoflook of reigersaus. De bezorging liep op rolletjes. “Complimenten! Op de afgesproken tijd, warm en net zo lekker als altijd”, zo reageert een tevreden klant op Facebook.

Website
Ook in Leerdam spelen bijna alle restaurants, eetcafés en andere horecabedrijven creatief in op de nieuwe corona-regels van het kabinet.

De Leerdamse marketing- en social media-onderneemster Jacqueline Wolthuis in Leerdam heeft een website (www.thuisuiteteninleerdam.nl) opgezet, met daarop inmiddels 36 horecabedrijven in Leerdam en directe omgeving waar maaltijden kunnen worden afgehaald of die de maaltijden thuis bezorgen. 

“Net als iedereen had ik behoefte aan overzicht: waar kun je nu precies je eten bestellen? Door mijn bedrijf heb ik al heel veel contacten in de horeca en dat was de reden dat ik in het voorjaar al een aantal bedrijven heb aangeschreven. Deze bedrijven reageerden enthousiast. Op de site staat een korte beschrijving met een link naar de website of de Facebookpagina van de bedrijven zelf.” 


De bedrijven hebben zich na vorige week razendsnel aangepast. Jacqueline: “Tijdens de eerste corona-periode in het voorjaar waren veel ondernemers nog een beetje in paniek. En nu zie je dat ze veel beter hebben ingespeeld op de sluiting van de horeca.” Eigenlijk is het de eerste weekend best wel succesvol verlopen, zegt Jacqueline.

Razendsnel
De bedrijven hebben zich na vorige week razendsnel aangepast.

Jacqueline: “Tijdens de eerste corona-periode in het voorjaar waren veel ondernemers nog een beetje in paniek. En nu zie je dat ze veel beter hebben ingespeeld op de sluiting van de horeca.” 

Eigenlijk is het de eerste weekend best wel succesvol verlopen, zegt Jacqueline. “De gunfactor is groot. Je ziet dat trouwe klanten graag bereid zijn om nu maaltijden te bestellen bij hun favoriete restaurant of eetcafé.” 

Natuurlijk is het voor cafés een stuk moeilijker om in de huidige situatie hun omzet te halen. “Maar ook zij bedenken nieuwe dingen. Je ziet bijvoorbeeld dat ze waardebonnen verkopen of dat ze een pubquiz organiseren, waarbij de deelnemers een borrelpakket kunnen bestellen voor thuis op de bank.” 

Traiteur Puur
Restaurant Puur Ted aan het Dr. Voogdplein in Leerdam heeft z’n karakteristieke pand inmiddels omgebouwd tot Traiteur Puur.

“We hebben er niet voor gekozen, maar we hebben ons gewoon aangepast.” De culinaire producten zijn overzichtelijk uitgestald. “We hebben diverse Italiaanse gerechten, zoals pasta, lasagne met bijpassende sauzen”, zegt Ted Bakker. 

“Maar ook mooie kazen, salami, diverse stukken vlees die wij normaal ook serveren in het restaurant. Of Engelse Pie, zowel vegetarisch als met vlees gevuld.” Ook de Franse producten zijn in overvloed voorradig, zoals diverse quiches, vissoep, patisserie van Maison Bruyère en visgerechten van La Belle-Ilouise.”

Oude situatie
Toch zouden al die horecabedrijven maar wat graag terug willen naar de oude situatie. De horeca wordt nu wel heel hard gestraft, vindt Herman Gleis.

“Vooral omdat wij ons de afgelopen maanden toch redelijk goed aan de regels hebben gehouden. In de horecagelegenheden was het volgens mij veiliger om te verblijven dan in een supermarkt. Het aantal coronabesmettingen is voor slechts 3,8 procent terug te leiden tot horeca, een fractie van de 55 procent in de thuissfeer of 11 procent op het werk.”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier