Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Corona sneltest vanaf woensdag beschikbaar in snelteststraat IJsselstein

  •   keer gelezen

IJSELSTEIN • De CoV-2 Rapid sneltest is vanaf woensdag 21 oktober beschikbaar in IJsselstein.


De Corona sneltest geeft binnen 20 minuten de aanwezigheid van antilichamen (IgM en IgG) aan. Daarmee wordt aangetoond of het virus op dit moment actief is én/ of de testpersoon het Corona virus in het verleden heeft gehad. 

In verband met het stijgende aantal Corona besmettingen wordt het steeds belangrijker om snel te weten of iemand wel of niet besmet is met het Corona virus. Dat is nu mogelijk bij de snelteststraat in IJsselstein.  

Spruyt hillen heeft de afgelopen weken hard gewerkt om zo snel mogelijk een snelteststraat in IJsselstein op te bouwen. Het doel is om efficiënt en snel de uitslag van de Corona test beschikbaar te maken. De sneltest heeft een overall betrouwbaarheid van 99,2 procent waardoor onzekerheid verleden tijd is geworden. 

Via de website www.snelteststraatijsselstein.nl kan iedereen zich aanmelden voor de sneltest en een afspraak inplannen op het moment dat het hem/ haar uitkomt. 

Sneltestraat
De snelteststraat in IJsselstein is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30–17:00 uur.

Op het geplande tijdstip begeeft degene die getest moet worden zich naar de Zeemanlaan 2 waar hij/ zij opgevangen wordt door één van de medewerkers. 

De medewerker neemt met behulp van een vingerprik een druppeltje bloed af en zorgt er vervolgens voor dat de test wordt uitgevoerd. Daarna is binnen 20 minuten via bovenstaande website de uitslag van de test bekend en ontvangt de persoon die getest is tevens een certificaat met de uitslag die eventueel als bewijsstuk aan bijvoorbeeld een werkgever getoond kan worden.   

Uiteraard is het ook voor bedrijven mogelijk om hun personeel bij de snelteststraat in IJsselstein te laten testen. Op die manier hebben de medewerkers snel zekerheid en daarnaast is het prettig dat zij meteen weer aan de slag kunnen als de uitslag negatief is.  

Naast deze CoV-2 Rapid test, die gebaseerd is op de aanwezigheid van antilichamen, wordt er ook gewerkt aan het zo spoedig mogelijk beschikbaar stellen van een snelle PCR/ antigen test.   

Over Spruyt hillen
Spruyt hillen is sinds 1897 een innovatieve farmaceutische onderneming en is de enige totaalaanbieder in Nederland. Spruyt hillen levert haar producten aan apotheken, zowel direct als via de groothandel. 

Tevens levert zij bepaalde producten rechtstreeks onder andere via de website www.medicijndoos.nl

De CoV-2 Rapid sneltest wordt beschikbaar gesteld via www.snelteststraatijsselstein.nl

Spruyt hillen heeft haar assortiment in een aantal productgroepen onderverdeeld, zoals verpakkingen, techniek, drukwerk en handverkoopmiddelen. Daarnaast is Spruyt hillen gespecialiseerd in een aantal medische hulpmiddelen.  

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier