55-plussers werken aan conditie [zakelijk]
Logo hetkontakt.nl/leerdam
zakelijk

55-plussers werken aan conditie

  •   keer gelezen

LEERDAM • Werken aan je conditie middels bootcamps of CrossFit is alleen geschikt voor jongeren? Wie dit denkt vergist zich, want sinds een jaar kunnen ook 55 plussers tijdens speciale uren bij ZilverFitness, onder leiding van een ervaren coach aan hun conditie werken.


ZilverFitness is een sportschool speciaal voor 55 plussers dat is gevestigd in het pand van CrossFit aan de Industrieweg 6 in Leerdam, Malcolm Burg en Ben–Anne Wieringa, die elkaar van het schoolplein van hun kinderen kennen en beiden aan CrossFit doen, namen het initiatief tot het oprichten van deze speciale sportschool voor senioren. Dit omdat zij van mening zijn dat het zeker ook voor 55 plussers belangrijk is om te werken aan de conditie. 

Ben–Anne laat hierover weten: “Na je dertigste neemt de botdichtheid van de mens af en ook worden de spieren langzaam aan dunner. Door dagelijkse bewegingen te trainen zoals tillen, bukken, hurken en rekken worden spieren en botten sterker en kunnen mensen zich weer soepeler bewegen.” 

Bij ZilverFitness train je in kleine groepjes onder deskundige leiding van een coach. De leeftijden van de deelnemers liggen tussen de 55 en 75 jaar. 

Ben–Anne: “De trainingen worden gegeven in groepjes van 8 tot 10 personen. Het is de bedoeling dat de trainingen zwaar genoeg zijn en dat je de spieren gaat voelen, want dit is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zijn de diepgelegen houdingsspieren in de rug en bekken. Deze zorgen voor een stabiele romp.” 

Malcolm en Ben–Anne spelen hiermee in op het advies van de Gezondheidsraad. Deze adviseert 55 plussers om minimaal tweemaal per week bot– en spierversterkende oefeningen te doen. Dit naast het advies om minimaal 150 minuten per week te bewegen. Verder merkte Malcolm op dat de lessen volkomen coronaproef zijn. 

“Er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden en na afloop wordt alles netjes schoongemaakt.” 

In Leerdam kunnen 55 plussers iedere maandag– en donderdagmorgen tussen 10:15 en 11:15 uur de lessen volgen bij ZilverFitness. Malcolm merkt op dat de toekomstige lestijden afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. 

“Hoe meer deelnemers, hoe groter het lesaanbod wordt.”

Wilt u ook eens een proefles volgen bij ZilverFitness, neem dan contact op met Ben–Anne Wieringa. Telefoon: 030-7523548 of kijk op de site www.zilverfitness.nl.

ZilverFitness is te vinden in de sportschool van CrossFit Leerdam
Industrieweg 6, Leerdam
T: 030-7523548
I: www.zilverfitness.nl

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier