Logo hetkontakt.nl/leerdam
zakelijk

Den Breejen: écht een speciaalzaak!

  •   keer gelezen

LEERDAM • Met bijna 700 vierkante meter (winkel en werkplaats), een vakkundig werkplaatsteam, en een enorm assortiment met alle voorkomende fietsen, mountainbikes en accessoires, is tweewielercentrum Den Breejen de grootste speciaalzaak in de regio. Stefanie en Bas zijn daar trots op.


De eerste anderhalve maand van het coronatijdperk waren lastig, maar daarna volgde een kentering in de markt. 

“De vraag naar e-bikes liet een sterk stijgende lijn zien. We hebben een risico genomen door in een eerder stadium al veel te bestellen en in voorraad te nemen. Die vooruitziende blik had verkeerd uit kunnen pakken, maar het is allemaal veel beter uitgepakt dan we hadden durven dromen.” 

De techniek en de softwaremodules van e-bikes wordt steeds ingewikkelder. Deze fietsen, maar ook racefietsen, hebben jaarlijks onderhoud nodig, en dat is werk voor specialisten. 

“Als je veel kilometers maakt ben je sneller toe aan onderhoud,” merkt Bas op. “En kilometers kun je echt wel maken. Er zijn nu accu’s waarmee je de hele dag onbekommerd op pad kunt gaan. We hebben ons werkplaatsteam zelfs moeten uitbreiden! Verheugend nieuws is dat ook jongeren belangstelling krijgen voor dit vak. We hebben twee leerlingen die een keer per week naar het ROC in Den Bosch gaan voor een opleiding tot fietstechnicus. De overige dagen worden ze opgeleid in onze werkplaats. Overigens heeft ook onze zoon Benjamin, pas 14 jaar, aangetoond passie voor dit vak te hebben. Niet verkeerd met het oog op de eventuele opvolging.”

Het toch al grote assortiment, met ook een afdeling voor racefietsen en mountainbikes, is uitgebreid met speedpedelecs. De verkoop daarvan heeft eveneens een grote vlucht genomen. Voor het woon-werkverkeer zijn de gebruikers niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer. Daarnaast is het een gezond alternatief. Gezien de te behalen snelheden van 40 tot 50 kilometer zijn deze fietsen voorzien van een bromfietsplaatje en is een helm verplicht.

Tweewielercentrum Den Breejen
Vlietskant 53, Leerdam
T: 0345-632487
I: info@tweewielercentrumdenbreejen.nl
E: www.tweewielercentrumdenbreejen.nl

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier