Logo hetkontakt.nl/leerdam

Basisscholen West Betuwe ruimen zwerfafval op

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Zwerfafval hoort niet in de natuur. Basisscholen in de gemeente West Betuwe ruimden daarom dit afval op.


In totaal gingen negen scholen in diverse kernen aan de slag. Het resultaat mag er zijn: honderden volle zakken zwerfafval. De gemeente bedankt alle kinderen voor hun inzet.

De deelnemende scholen gingen de afgelopen maanden op pad. Door het coronavirus organiseerde de gemeente West Betuwe niet één gezamenlijke actiedag. De scholen kozen daarom allemaal een geschikt moment uit. Tijdens die actie maakten de kinderen de directe omgeving van de school schoon. Sommige scholen pakten het groots aan door afval in het hele dorp op te ruimen.

Deelnemers
In totaal deden er negen scholen mee. Zij hebben zich aangemeld voor de opruimactie.

Het gaat om CBS Het Kompas uit Vuren, CBS De Hoeksteen uit Spijk, CBS De Wegwijzer uit Heukelum, Kindcentrum De Plantage uit Meteren, Jan Harmenshof uit Geldermalsen, Prins Willem-Alexanderschool uit Ophemert en School met de Bijbel uit Herwijnen. Uit Waardenburg deden de Eben Haezerschool en OBS De Waerdenburght mee.

Opruimacties van de gemeente
De gemeente organiseert twee keer per jaar opruimacties. Het gaat om de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon en de World Cleanup Day. Niet alleen scholen, maar ook verenigingen worden daarbij betrokken.

West Betuwe stelt materiaal beschikbaar, zoals knijpers, veiligheidshesjes en zakken. Ook zorgen zij voor het afvoeren van het afval. Voor het opruimen ontvangen de partijen een minimale vergoeding.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier