Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Aantal coronabesmettingen in regio volgt landelijke trend: forse stijging

  •   keer gelezen

REGIO • Het aantal coronabesmettingen in de gemeenten Vijfheerenlanden en West Betuwe volgen de landelijke trend van de stijgende lijn.


Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er in de gemeente Vijfheerenlanden al 784 mensen besmet geraakt. Vorige week dinsdag waren dat er nog 616. Het totaal aantal ziekenhuisopnames in de gemeente stijgt minder hard. Dat waren er 41 tegen 40 vorige week. Het totaal aantal sterfgevallen in de gemeente, sinds de uitbraak van het virus, bedraagt nu 43 personen.

Ook in de gemeente West Betuwe laten de cijfers een stijgende lijn zien. Waar er vorige week dinsdag in totaal nog sprake was van 333 besmettingen, waren dat er deze dinsdag 420. De gemeente West Betuwe telt sinds het begin van de uitbraak in totaal 46 ziekenhuisopnames (44 vorige week) en 29 sterfgevallen (27 vorige week).

De cijfers op de website van allecijfers.nl worden per dag bij gehouden, maar laten getallen zien vanaf het begin van de corona-uitbraak. Op de website van het RIVM worden de getallen in periodes van twee weken weergegeven.

In de periode van 30 september tot 13 oktober telt het RIVM voor Vijfheerenlanden 258 nieuwe meldingen, twee ziekenhuisopnames en drie sterfgevallen.

Voor de gemeente West Betuwe zijn de cijfers in de periode van 30 september tot 13 oktober: 128 nieuwe meldingen, twee ziekenhuisopnames en twee sterfgevallen.

In alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen neemt het aantal meldingen van COVID-19 verder toe. De afgelopen week zijn er 43.903 positief geteste personen door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst gemeld. Ruim 16.000 meer dan in de week daarvoor, een stijging van 60 procent.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier