Logo hetkontakt.nl/leerdam
Soedah Laat Maar
Stadspodium GO! Leerdam
Soedah Laat Maar Stadspodium GO! Leerdam (Foto: Nico Van Ganzewinkel)
fotereportage

‘Soedah, laat maar...’ in Stadspodium GO

  •   keer gelezen

LEERDAM • Na de maatregelen rondom corona, die twee weken geleden werden afgekondigd, werden diverse activiteiten geannuleerd. Dat zal na de persconferentie vanavond zeer waarschijnlijk niet veel beter worden.


Des te prettiger was het dat afgelopen weekend op het podium van Stadspodium GO maar liefst twee keer de voorstelling ‘Soedah, laat maar..’ gespeeld werd.

Roy Grunewald en actrice en theatermaker/ zangeres Esmay Usmany zijn indo’s van de tweede en derde generatie en vertellen tijdens de voorstelling verhalen uit en over hun cultuur. Hun (groot)-ouders moesten noodgedwongen de voormalige kolonie verlaten. Ze werden opgevangen in contractpensions, moesten wennen aan een koud klimaat en ander eten.

Ze konden niet anders dan hier een heel nieuw leven op te bouwen, waar hun kinderen en kleinkinderen mee verder moesten gaan. 

Nu zeventig jaar later, is de typische indocultuur langzaam aan het verdwijnen. Daarom is het belangrijk dat de verhalen worden verteld voordat ze verdwijnen in de nevelen van de geschiedenis. Verhalen over het verzwegen verleden, liefdesrelaties. Over heimwee, verlangen en typische Indische gewoontes. 

Fotograaf Nico van Ganzewinkel bracht ook een bezoek aan de voorstelling.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier