Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Meesplein Leerdam: bewoners knappen op na corona-besmetting

  •   keer gelezen

LEERDAM • De directie van het Leerdamse verpleeghuis Meesplein -onderdeel van Present- is iets optimistischer over het verloop van de corona-besmetting. Bewoners knappen weer op, meldt bestuurder Janneke Louisa maandagmiddag in een persbericht. 


“De specialist ouderengeneeskunde ziet dat er weer meer beweging is en dat er weer praatjes worden gemaakt op de huiskamer. Maar we beseffen ons ook dat de situatie ieder moment kan wijzigen. Er zijn ook nog bewoners die nog niet zo goed eten of andere gezondheidsproblemen ervaren”.

Sinds de corona-uitbraak in september zijn zeven bewoners overleden op Meesplein. 

Komende donderdag 15 oktober verwacht Present nieuwe testresultaten die meer inzicht geven in de verspreiding van het virus. 

Bezoekmogelijkheid
In de eerste corona-periode voor de zomer heeft Present Meesplein niet te maken gehad met het virus, maar sloot het wel de deuren voor bezoek. Bestuurder Janneke Louisa: “Toen waren we heel erg voor de maatregel om het verpleeghuis te sluiten. Maar met de kennis van nu, kiezen we ook bewust voor de kwaliteit van leven van onze bewoners en hun naasten. We laten daarom directe familie in beschermende kleding als bezoeker toe.”

Janneke Louisa benadrukt het belang van de bezoekregeling: “Wij vinden dat het gaat om de mens in zijn geheel en de mensen die wonen op Meesplein zitten in hun laatste levensfase. Dan gaat het om het contact met je naaste en hoe is de kwaliteit van je leven. Daarom laten wij vanaf moment één, ondanks de grote Corona uitbraak die we doormaken, verwanten toe.”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier