Logo hetkontakt.nl/leerdam

‘Deel samen een tompouce’ in West Betuwe

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Vanaf donderdag 1 oktober tot en met donderdag 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Daarom startte vandaag de actie ‘Deel samen een tompouce’. Wethouder Ton van Maanen haalde vandaag de eerste tompoezen op om te delen.


Hij nam ze in ontvangst bij de HEMA in Geldermalsen. 

Ton van Maanen: “Deze tompoezen bezorg ik bij iemand tegen wie ik graag zeg: ‘kom erbij!’ Want juist nu is het belangrijk dat we naar elkaar om blijven kijken. Op anderhalve meter afstand even tijd voor elkaar nemen. Het is een kleine moeite, maar een groot gebaar.”

‘Deel samen een tompouce’ is een actie van de GGD Gelderland Zuid, de HEMA, Welzijn West Betuwe en de gemeente West Betuwe. De tompoezen zijn verkrijgbaar bij de HEMA in Geldermalsen tot en met donderdag 8 oktober. Op vertoon van de bon die via de gemeentepagina in Weekblad West Betuwe is verspreid. Hierbij geldt één bon per persoon en op is op. 

Er zijn 500 tompoezen beschikbaar. Geen bon gevonden? Stuur een mailtje naar communicatie@westbetuwe.nl.

Week tegen Eenzaamheid
Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Deze week wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS. Door het hele land is er extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’.

Kijk wat u kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Voelt u zich wel eens eenzaam? Bent u op zoek naar gezellige activiteiten waar u andere mensen ontmoet? Om een keer samen een kop koffie te drinken of te bewegen in groepsverband? Kijk dan eens op www.socialekaart.westbetuwe.nl

Let op, door de coronamaatregelen zijn helaas veel activiteiten afgelast. Voor vragen of ondersteuning kunt u terecht bij consulent ouderen Babs Bergs. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06–38095381. 

Op de website van www.welzijnwestbetuwe.nl vindt u ook een activiteitenagenda.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2