Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Adrie van Kuilenburg

Extra afvaarten Brakel-Herwijnen in verband met afsluiting A2

  •   keer gelezen

REGIO • In het weekend van vrijdag 2 oktober tot en met maandag 5 oktober wordt er aan de A2 gewerkt. Van knooppunt Deil tot knooppunt Empel is de weg volledig afgesloten.

Hierdoor kun je onder andere niet over de Bommelse Martinus Nijhoffbrug richting Den Bosch. Het veer Brakel-Herwijnen vaart om die reden het gehele weekend extra.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het reguliere onderhoud aan de Brabantse wegen om het gehele wegennet in goede conditie te houden. Op dit stuk wordt onder andere het asfalt vervangen. 

De snelweg tussen Deil en Empel is daarom helemaal afgesloten van vrijdagavond 2 oktober 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur.

Veer Brakel als alternatief
De veerpont Brakel is onderdeel van een handige omleidingsroute en vaart daarom extra in opdracht van Rijkswaterstaat.

Volgens de reguliere dienstregeling vaart de pont op zaterdag van 07:00 tot 22:00 uur en op zondag van 09:00 tot 22:00 uur. 

Op de vrijdag, zaterdag en zondag van de afsluiting vaart het autoveer ’s avonds extra tot 24:00 uur. Op de zondag start Brakel-Herwijnen tevens vroeger: om 7:00 uur gaat de eerste afvaart vanaf Brakel.

Vaartijden
• Vrijdag 2 oktober: 05:30-24:00 uur;
• Zaterdag 3 oktober: 0700-24:00 uur;
• Zondag 4 oktober: 07:00-24:00 uur.

Om de afvaarten zo snel mogelijk te laten verlopen is het verstandig om je ticket van tevoren via de Riveer app of de website te kopen. Dit kun je zelfs nog doen als je voor de pont staat te wachten, want het is zo gebeurd. Bijkomend voordeel: via deze digitale weg bespaar je ook nog eens tien procent op je overtocht!

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2