Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: West Betuwe

Oud-PvdA-raadlid Fred Kloppenborg overleden

  •   keer gelezen

WEST BETUWE •  Oud-PvdA-raadslid Fred Kloppenborg is overleden. Hij zat sinds 2008 namens zijn partij in de gemeenteraad van Lingewaal. Die functie vervulde hij ook nog enige tijd in de nieuwe fusiegemeente West Betuwe. Maar reeds na enkele maanden moest hij om gezondheidsredenen zijn functie neerleggen. 


Kloppenborg was volgens zijn politieke geestverwant Griedo Bel (vele jaren wethouder in Lingewaal) een opmerkelijke man. Niet iemand van de conflicten, maar wel iemand die het vooral zocht in compromissen. "Fred straalde eenvoud uit. Hij was zeer betrokken bij de sociaal zwakkeren in onze samenleving. Hij streefde naar een ruimhartig en uitstekend minimabeleid en zette zich daar ook maximaal voor in. Het sociale domein had zijn bijzondere en warme aandacht, vooral toen de uitvoering vanuit het Rijk overgedragen werd naar de gemeenten."

Respect
Binnen de voormalig gemeente Lingewaal trad hij vaak op als mediator als er problemen waren binnen de gemeenteraad. "Hoewel hij niet de echte (wat leeftijd betreft) senior was van de gemeenteraad, werd hij wel zo gezien door de rest van de raadsleden. Voor zijn mening en zienswijzen had men respect en werden ook geaccepteerd."

Ook in het hele voortraject om te komen tot de nieuwe gemeente West Betuwe heeft Fred zich uitgebreid ingespannen om dit goed te laten verlopen. Bel: "Daarbij keek hij met name naar het gemeentelijk (west betuwse) belang en niet zozeer of voormalig Lingewaal er wel “goed” uit zou komen."

Gezondheid
Aan het einde van zijn Lingewaalse periode kreeg Fred wat problemen met zijn fysieke gesteldheid en zijn gezondheid. Bel: "Toch wilde hij graag ook in de nieuwe gemeente West Betuwe aan de slag. Helaas heeft hij zich als raadslid maar een korte periode in kunnen zetten in de nieuwe gemeente."

Door zijn brede sociaal maatschappelijke inbreng heeft hij volgens Bel veel betekend voor de inwoners van de gemeente West Betuwe en die van oud-Lingewaal in het bijzonder. "Wij zijn hem hiervoor veel dank verschuldigd. Om met een Dik Trom uitspraak die van toepassing is op Fred af te sluiten: “Het was een bijzondere man en dat was-ie. ”

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2