Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Annette van der Plas.
• Annette van der Plas. (Foto: Aangeleverd)

Kinderen duiken met schrijfster in geschiedenis WOII

  •   keer gelezen

LEERDAM • De kinderboekenweek heeft dit jaar als thema En Toen …. Kinderen van de groepen 6, 7 en 8 worden uitgenodigd om een reis door de tijd te maken naar de Tweede Wereldoorlog met de Vurense schrijfster Annette van der Plas. 


Zij vertelt op 7 oktober in Leerdam over haar boek Sunny Twins, De geheime schuilplaats. Kinderen ontdekken daarbij het bijzondere verhaal van piloten, die in de omgeving zijn neergestort, spelen voor detective, speuren en maken kans op het winnen van mooie boeken. Annette leest voor, vertelt over hoe je een boek schrijft, signeert en er is de mogelijkheid het boek te kopen.

Spannend en warm verhaal
Haar jeugdboek koppelt een spannend en warm verhaal in het nu aan historische gebeurtenissen die zich hier in de streek hebben afgespeeld. Op een leuke manier betrekt Annette de kinderen hierbij en zoekt naar herkenningspunten in hun eigen woonomgeving.

“Voor veel kinderen is WO2 iets uit een ver verleden. Ik wil ze graag laten zien dat de oorlog nog steeds invloed heeft op het leven van nu, zodat ze het belang van vrijheid ontdekken.” Ze maakte ook een lesbrief bij het boek dat gratis is te downloaden via de website van myonlinestore

De kinderen zijn welkom op woensdag 7 oktober van 14.30 tot 16.00 uur in Stadspodium Go (Dr. C. Voogdplein 90). Gezien de coronamaatregelen is het belangrijk vooraf een plekje te reserveren en is er alleen toegang voor kinderen (er is toezicht en de kinderen krijgen een consumptie). Entree: € 2,50. INFO & RESERVEREN: WWW.GO-LEERDAM.NL

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier