Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Aantal faillissementen stijgt licht

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Corona heeft in de gemeente West Betuwe nog niet geleid tot een groot aantal faillissementen. Er is in de eerste twee kwartalen slechts een lichte stijging ten opzichte van 2019.


Dat schrijft het college van b&w deze week in een informatiebrief aan de raad. In 2019 gingen vier bedrijven failliet in de eerste twee kwartalen, in dezelfde periode in 2020 zijn dat er zeven.

In totaal 677 zelfstandigen hebben gebruik gemaakt van het eerste hulppakket van de regering (Tozo-1) en tot 8 september 140 zelfstandigen van het tweede hulppakket (Tozo-2). Er zijn bij de gemeente geen signalen binnen gekomen van winkeliers die door corona in de problemen zijn gekomen. 

"Ook van andere ondernemers hebben we dit soort signalen niet ontvangen. Wel zien we dat veel ondernemers hun bedrijfsvoering aanpassen en zoeken naar andere mogelijkheden om inkomsten te genereren." 

Overigens is het feit dat er geen signalen binnen zijn gekomen is volgens de gemeente nog geen garantie dat er geen problemen zijn. "We proberen daarom de bedrijven die gebruik maken van de steunmaatregelen persoonlijk te benaderen om te kijken of er nog een hulpvraag is."

De gemeente West Betuwe heeft allerlei maatregelen getroffen om ondernemers een steuntje in de rug te geven. Het gaat bijvoorbeeld om het verruimen van regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten wb het extra onder de aandacht brengen van de mogelijkheden tot uitstel van betalen bij de instantie die de (lokale) belasting int. 

Ook werden de venstertijden van van winkelstraten verruimd, evenals de mogelijkheden tot nachtelijke bevoorrading. De heffing van de toeristenbelasting 2019 werd uitgesteld, evenals het coulant omgaan met de verruiming van terrassen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier