Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Henk-Jan en Anneke zijn erg tevreden met hun nieuwe winkel.
• Henk-Jan en Anneke zijn erg tevreden met hun nieuwe winkel. (Foto: Marjo van Andel)

Wuite Mode is verhuisd naar Fonteinstraat 7

  •   keer gelezen

LEERDAM • Verhuizen na bijna 33 jaar een winkel op dezelfde locatie te hebben gehad. Niet veel ondernemers durven die stap na zo'n lange periode te zetten, maar Henk-Jan en Anneke Wuite deden het wel. Wuite Mode verhuisde begin september van Fonteinstraat 24A in Leerdam naar Fonteinstraat 7.


"We wilden de winkel op 24A gaan verbouwen, maar zijn tegelijkertijd ook verder gaan kijken. In de stad is het idee dat het goed is als winkels dichter op elkaar zitten. En toen kwam het pand op nummer 7 op ons pad. Dichter naar het centrum en bijna de helft groter dan het pand dat we hadden. Uiteindelijk hebben we eind vorig jaar de knoop doorgehakt en besloten om te verhuizen", vertelt Henk-Jan. 

De nieuwe winkel is inmiddels een week of drie open en de reacties zijn louter positief. "Klanten zijn enthousiast. Ze vinden het vooral fijn dat de winkel overzichtelijker is geworden." De extra ruimte is zeker in coronatijd heel prettig, zegt ook Anneke. 

"De winkel is ruim opgezet, dus ook als het wat drukker is, is er nog ruimte om rustig rond te kijken. Ook is er een plekje waar mensen even kunnen zitten, een kopje koffie kunnen drinken. Bovendien hebben we nu op twee plekken paskamers, dus klanten hoeven niet dicht op elkaar te staan om kleding te passen."

Service
Hoewel er natuurlijk veel veranderd is voor Wuite Mode, zijn er natuurlijk ook veel dingen bij het oude gebleven. Zo vinden Anneke en Henk-Jan het heel fijn dat ze al jaren kunnen terugvallen op Arja en Betty. "Zij zijn echt onze steun en toeverlaat. Arja werkt al ruim twaalf jaar bij ons, Betty al ruim 25 jaar."

Wat ook niet veranderd is, is de service van Wuite Mode. "Denk aan het gratis korter maken van broeken. We verkopen veel verschillende lengtematen, maar mocht een broek niet op de juiste lengte zijn, dan wordt deze kosteloos korter gemaakt. Ook het bestaande spaarsysteem, waarmee klanten punten sparen in ruil voor korting, blijft bestaan." 

Doordat de huidige winkel groter is, kunnen Henk-Jan en Anneke de kleding beter presenteren. 

"En er is ruimte om de collectie uit te breiden. Naast bestaande herenmerken als No Excess, Berric, Wrangler, Noize, Golfers, Henderson, Gabbiano en New Star, zijn er de merken Lerros en Tom Tailor bij gekomen. De dames konden bij Wuite Mode al terecht voor merken als Red Button, New Star, Yest, Soyaconcept, Enjoy, Zoso, Desires en NED. Daar komt nu het merk Free|Quent bij."

Outlet
In coronatijd een nieuwe, grotere, winkel openen zou gedurfd genoemd kunnen worden.

"Veel keus hadden we niet", lacht Henk-Jan. "Het contract tekenden we al eind november. Voordat ook maar iemand van corona had gehoord. En eigenlijk zijn we er ook wel blij mee: we kunnen in het nieuwe pand de anderhalve meter afstand beter handhaven." 

Anneke: "Het is ook gewoon fijn om in een nieuwe omgeving te zijn, daar krijg je weer energie van. Daarnaast hebben we een grote vaste klantenkring die trouw is, zij weten ons prima te vinden. Overigens is het wel grappig om sommige reacties te horen. Zo was er iemand die zei 'oh, wat leuk een nieuwe winkel', terwijl we natuurlijk al tientallen jaren in dezelfde straat zitten. Andersom gebeurt ook hoor. Dan hoor je mensen zeggen: 'deze winkel gaat ook al weg', terwijl we duidelijk hebben aangegeven dat we verhuizen."

De winkel aan de Fonteinstraat 24A verdwijnt voorlopig nog niet. "In ieder geval tot aan het einde van dit jaar maken we daar een outlet van. Nu is er zomeruitverkoop, maar ook zijn er restanten van jeans te vinden. We zorgen voor continue aanvoer in de outletwinkel."

Wuite Mode aan Fonteinstraat 7 in Leerdam is open op maandag van 13:30 tot 17:30, op dinsdag tot en met donderdag van 9:30 tot 17:30, op vrijdag van 9:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur. 

De outletwinkel van Wuite Mode aan Fonsteinstraat 24A is open op donderdag van 10:30 tot 16:00 uur, vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2