Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Eerste overwinning voor BCL is binnen

  •   keer gelezen

l


LEERDAM • Badmintonclub Leerdam boekte zaterdag tegen BC Gilze de eerste zege van dit seizoen: 5-3 tegen de 'koploper' Gilze.

Jeffrey van Luijn en Jelmer Agema oogden ontspannen in hun herendubbel en hadden geen enkele moeite om hun opponenten uit te spelen. Meltem van ’t Pad en Ans van ’t Pad speelden in hun dubbelpartij vaak lange rally’s en de punten gingen gelijk op. De dames hoefden zich pas in de derde set gewonnen geven. 

Jelmer Agema kwam geen moment in de problemen en met zuiver spel liet hij zijn tegenstander veel lopen. Meltem van ’t Pad had geen goede dag. Haar normaal strak geplaatste drops gingen steeds nét uit en ze miste vandaag haar goede voetenwerk. 

Jeffrey van Luijn moest diepe clears slaan en snelle drops om zijn opponent uit te spelen. Zijn scherpe netdrops lukten niet goed, maar hij haalde in beide sets iets meer punten dan zijn opponent en won. Ans van 't Pad kwam na een 2-11 achterstand in de eerst set lekker in haar spel. Lange rally’s en scherp spel van beide dames maakte dat een derde set nodig was. Voor elk punt moest geknokt worden.

Uit het boekje
De gemengd dubbel van Jelmer Agema en Ans van ’t Pad was er wederom één uit het boekje. Ans zette voldoende druk aan het net, zodat het andere koppel vaak de shuttle moest ‘liften’. Jelmer kon zodoende het punt afmaken met zijn geplaatste en harde smash. In twee sets was de partij beslist.

Jeffrey van Luijn en Meltem van ’t Pad speelden weer als vanouds samen en zorgden ook dit keer voor een punt. In de tweede set had het duo uit Gilze een aantal ‘mazzel’ slagen. Jeffrey van Meltem bleven alert en kwamen niet in de problemen. Eindstand: 5-3.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2