Windpark Deil officieel geopend [fotoreportage]
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Officiële opening Windpark Deil
Officiële opening Windpark Deil (Foto: Nico Van Ganzewinkel)
fotoreportage

Windpark Deil officieel geopend

  •   keer gelezen

DEIL • Er is lang aan gewerkt, maar vrijdag was het zo ver: Windpark Deil werd officieel in gebruik genomen. 


De elf windmolens wekken de allerschoonste energie op voor maar liefst 45.000 huishoudens in heel Nederland.

De opening vrijdag staat niet alleen in het teken van het windpark, maar gaat ook in op het ontwikkelen van duurzame energie in Nederland.

Dagvoorzitter en publicist op het gebied van energietransitie, Remco de Boer, ontving op anderhalve meter de vertegenwoordigers van Betuwewind, Eurus Energy en Pure Energie, de eigenaren en samenwerkingspartners van Windpark Deil. 

Daarna werd gesproken in een informele debatsetting over de rol van onderwijs, overheid en organisaties om ervoor te zorgen dat de energiesector een aantrekkelijke sector om in te werken wordt. En hoe deze sector het tekort aan goed opgeleide mensen gaat oppakken. Aansluitend was het tijd om Windpark Deil op luchtige wijze geopend.

Al in 1996 werden de eerste plannen gemaakt voor Windpark Deil. Dat er nu elf windmolens, de op een na hoogste van Nederand, in de regio draaien, en waar 900 leden van de lokale burgerwindcoöperatie in hebben geïnvesteerd, moest natuurlijk gevierd worden dat er schone stroom wordt opgewekt voor 45.000 huishoudens. Dit gebeurde tijdens een informeel samenzijn aan de voet van het windpark, in coronastijl.

's Avonds was er in een speciale online uitzending de vertolking van een voor de gelegenheid gecomponeerd nummer, dat live werd opgevoerd door Paul Salomé en zijn drie kinderen, gevolgd door een speciale DJ-set van Mees Salomé.

Meer informatie: www.windparkdeil.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier