Logo hetkontakt.nl/leerdam

Leerlingen groep 7 bouwen stad in raadszaal West Betuwe

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • De eerste uitvoering van het educatieve spel Democracity van ProDemos is weer geweest. Leerlingen van de St. Antoniusschool in Beesd namen plaats op de stoelen van de raadsleden van de gemeente West Betuwe.


Na een welkomstwoord van burgemeester Servaas Stoop, gingen ze aan de slag. Eigen fracties vormen, stemmen en uiteindelijk samen een stad bouwen.

Elk jaar nodigt de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe leerlingen van groep 7 uit om deel te nemen aan Democracity. Het educatieve spel is erop gericht om kinderen kennis te laten maken met de (lokale) politiek. Ze nemen een kijkje in de keuken van de gemeenteraad.

Tijdens het spel bouwen de leerlingen samen aan een stad. Eerst bestaat deze stad alleen uit woningen. Hier kunnen ze verschillende elementen aan toevoegen: windmolens, sportzalen, scholen, zonnevelden, groen, een bibliotheek, de brandweer, enzovoort. Door met elkaar te discussiëren, elkaar te overtuigen en te stemmen, ontstaat een stad.

Zelf een stad inrichten is heel leuk en leerzaam. Toch kan die democratische besluitvorming vragen oproepen. Dan is het fijn om die vragen stellen aan mensen die er dagelijks mee te maken hebben. De leerlingen kunnen daarom al hun vragen stellen aan bijvoorbeeld de burgemeester, een van de raadsleden of een wethouder, die tijdens het spel bij de leerlingen aan tafel zit.

Alle basisscholen in de gemeente West Betuwe zijn uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden kan nog voor uitvoeringen in oktober en november via: https://bit.ly/30NpMOY. Meer informatie via griffie@westbetuwe.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2