Logo hetkontakt.nl/leerdam

Iedereen sporten in West Betuwe

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Wethouder Ton van Maanen ging donderdag 17 september met inwoners in gesprek tijdens een gezamenlijke lunch in het dorpshuis in Asperen. Het onderwerp van het gesprek was: 'Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in West Betuwe kan sporten?'


Samen met buurtsportcoach Stijn Brokx en sociaal werker Pieter van der Keur van Welzijn West Betuwe ging wethouder Van Maanen het gesprek aan met een groepje inwoners uit verschillende dorpen uit de gemeente. 

De deelnemers spraken vrij met elkaar en kwamen met mooie voorbeelden. 

Zo vertelt een begeleider van een G-team: “Met een G-team moet je soms ver reizen. Dat is niet voor iedereen makkelijk. Sport is alleen leuk wanneer het gelijkwaardig is. Dan maakt de reisafstand niet meer uit.” 

Een andere inwoner vertelt: “Ik wil graag sporten, maar in de omgeving is geen geschikte begeleiding voor mij. Gelukkig heeft Welzijn West Betuwe een maatje voor mij gevonden.”

Denken in mogelijkheden en maatwerk
Tijdens het gesprek ontstond een lijst met dingen die goed én minder goed gaan.

Wethouder Van Maanen geeft aan: “Er gaat heel veel goed in onze gemeente. Maar niet alles is mogelijk. We moeten vooral denken in mogelijkheden en maatwerk leveren.” 

De wethouder beloofde om op een later moment weer bij elkaar te komen. Om concreet uit te werken hoe de gemeente en Welzijn West Betuwe sporten voor iedereen mogelijk kan maken.

Nationale Sportweek
Vrijdag 18 september is de Nationale Sportweek gestart. Een week waarin inwoners geïnspireerd worden om te sporten. Helaas is sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend. De gemeente West Betuwe en Welzijn West Betuwe willen dat sport voor alle inwoners toegankelijk wordt. Ongeacht, leeftijd, inkomen of (lichamelijke of geestelijke) beperking.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier