Logo hetkontakt.nl/leerdam

Werkzaamheden Broekgraaf Leerdam hervat

  •   keer gelezen

LEERDAM • Aannemers kunnen weer volop aan de slag in de Leerdamse nieuwbouwwijk Broekgraaf. Dat maakte wethouder Huib Zevenhuizen dinsdag bekend tijdens het persgesprek. “Het werk kan worden hervat, de vrachtauto’s gaan weer rijden.”


Fase vijf en zes in de nieuwe wijk – de bouw van 68 woningen en de aanleg van het kunstgrasveld van voetbalvereniging Leerdam Sport – werden vertraagd, omdat voor de uitvoering van de werkzaamheden een flora- en faunavergunning vereist was.

Die was onder meer nodig vanwege de aanwezigheid van rugstreeppadden, heikikkers en vleermuizen in het gebied. “Er is volop overleg geweest, er zijn protocollen vastgesteld en paddenpoelen en – schermen aangelegd. 

Eind augustus is de definitieve vergunning verleend. De bouw kan daarom in volle vaart worden hervat”, aldus de wethouder die vooral blij is voor de voetbalvereniging. “Leerdam Sport heeft lang moeten wachten. Er kon wel worden gevoetbald, maar ze hadden natuurlijk veel liever eerder over hun nieuwe veld willen beschikken.”

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het veld bij de start van de nieuwe competitie klaar zou zijn. De gemeente gaat er nu van uit dat het kunstgrasveld in ieder geval begin volgend jaar in gebruik kan worden genomen.

door André Bijl

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2