Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Mike
ingezonden mededeling

De voordelen van overhemden met mouwlengte 7

  •   keer gelezen

Grote mannen, aandacht! Je hebt het waarschijnlijk al vaak meegemaakt: je ziet een mooi overhemd in de winkelrekken hangen en besluit het te passen. De taille en de borst zijn perfect, maar de mouwen zijn jammer genoeg weer te kort.


Herkenbaar? Dan zijn overhemden met mouwlengte 7 iets voor jou. Mouwlengte 7 is speciaal ontwikkeld voor lange mannen. In dit artikel gaan we dieper in op de specifieke kenmerken van een overhemd met mouwlengte 7.

De term mouwlengte 7 komt van de lengte van de mouw van een overhemd. Normale overhemden, die je doorgaans in de winkelrekken vindt, hebben een mouwlengte van tussen de 65 en 68 centimeter. Die afstand wordt gemeten van de rand van de schouder tot aan de rand van het manchet. 

De langste mannen ter wereld
Voor mouwlengte 7 bedraagt de lengte van de mouwen dus tussen de 70 en 79,9 centimeter. De meest voorkomende mouwlengte bij overhemden met extra lange mouwen is om en nabij de 72 centimeter. Overhemden met mouwlengte 7 zijn heel populair in Nederland, omdat de langste mannen ter wereld er wonen.

Naast mouwlengte 6 en 7 bestaat er ook zoiets als mouwlengte 5. Overhemden met mouwlengte 5 worden gemaakt voor iets kortere mannen, die bijgevolg vaak ook iets kortere armen hebben. Die mouwen meten tussen de 50 en 59,9 centimeter, maar in de praktijk zullen mouwen van 50 centimeter niet vaak voorkomen. 

Mouwen van 58 en 59 zijn veel alledaagser, want het is vaak een kwestie van enkele centimeters. Mouwlengte 6 sluit dan weer het best aan bij de gemiddelde West-Europese man, met mouwen tussen de 60 en 69,9 centimeter lang. 

Ook de ruglengte is langer
Naast de mouwlengte is ook de ruglengte van overhemden met mouwlengte 7 iets langer gemaakt. De ruglengte neemt logischerwijs toe in verhouding met de lengte van de mouwen. Langere mannen zullen er dus niet de hele tijd op moeten toezien dat hun overhemd niet los komt uit hun broek.

Tot slot gaan we nog even dieper in op hoe je nu precies jouw ideale mouwlengte opmeet. Om je arm op te meten begin je altijd vanaf de top van je schouder, waar de arm begint, tot aan je pols. Eens je die lengte hebt, kun je een maattabel voor de aanschaf van een overhemd raadplegen. 

Doe dit bij een speciaalzaak, zoals bij mouwlengte7.com. Op die website kun je bij elk mouwlengte 7 overhemd een specifieke maattabel vinden.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2