Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ©123RF.COM

'Meer overlast natuurtuin Varsseveld'

  •   keer gelezen

LEERDAM • De overlast in natuurtuin Varsseveld in Leerdam neemt weer toe. Dat constateert Teus Meijdam van de politieke fractie VHL Lokaal.

Vorig jaar nam interim-burgemeester Lokker maatregelen, maar die hebben volgens de oud-wethouder maar tijdelijk effect gesorteerd. Hij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Lokker besloot onder andere tot het inzetten van een mobiele camera, een alcoholverbod en het tegengaan van geluidsoverlast. Ook werd er extra toezicht en handhaving toegezegd en verder was de belofte dat er stevig op zal worden gehandhaafd. 

Korte periode
"We zijn inmiddels meer dan een jaar verder en moeten constateren dat ingezette middelen maar voor een korte periode hebben geholpen, maar ook dat er nooit gebruik is gemaakt van het inzetten van een mobiele camera."

Meijdam vraagt aan het college of het college bekend is dat de overlast weer ernstige vormen begint aan te nemen, maar ook dat er naast geluidsoverlast en vervuiling ook regelmatig drugs wordt verhandeld. 

"Welke maatregelen gaat het college nemen om deze overlast aan te pakken?" En ook: "Is het college bereid om een mobiele camera te gebruiken bij het tegengaan van deze overlast?"

VHL Lokaal heeft vorige week overigens ook vragen gesteld over de afspraken die met bewoners in Leerdam-Oost zijn gemaakt over het gebruik van de watertoren en de inrichting en oplevering van de omgeving van de toren.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }