Logo hetkontakt.nl/leerdam

Lintje voor Ronald van der Heijden uit Deil

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Burgemeester Servaas Stoop reikte maandag 14 september een Koninklijke Onderscheiding uit aan Roland van der Heijden uit Deil.


Meneer wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zet zich al geruime tijd op een bijzondere wijze coördinerend en bestuurlijk in voor de stichting Nationale Rode Kruis Bloementocht.

Meneer Van der Heijden (62 jaar) is vanaf 2004 vrijwilliger bij deze stichting. Hij is daar sinds 2008 bestuurslid en vicevoorzitter. De stichting zet zich in voor de fondsenwerving voor het Nederlandse Rode Kruis met een wandelsportevenement. 

Van der Heijden is sinds 2004 als lid van het managementteam medeverantwoordelijk voor het aansturen van de organisatie van het evenement. In het bijzonder op het terrein van logistiek, materiaal, catering en veiligheid. Hij stuurde de commissies Logistiek, Catering, Veiling en ICT aan (100 vrijwilligers).

De inwoner van Deil begeleidde ook de professionalisering van de organisatie en maakte deze toekomstbesteding. Er kwamen tenders voor de catering en tickets werden ook via internet verkocht. Het aantal deelnemers groeide in deze periode van 25.000 tot ruim 34.000. Ook is meneer verantwoordelijk voor de materialen, de bruggen over de rivieren en het inrichten van de start, finish en 21 rustlocaties. Onder zijn leiding en aansturing werd de bewegwijzering verbeterd.

In 2014 trad Ronald van der Heijden op als marsleider (algemeen coördinator). Mede door zijn inzet is de Bloesemtocht uitgegroeid tot de grootste eendaagse wandeltocht van Nederland. De jaarlijkse opbrengst voor het Nederlandse Rode Kruis bedraagt ruim 100.000 euro. De algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis noemt Van der Heijden de logistieke hoeksteen van het evenement.

Gedecoreerde was van 1995 tot 2000 ook bestuurslid van de Stichting Christelijke Scholen West-Betuwe. Hij was lid van de sollicitatiecommissie van basisschool ‘De Morgenster’ 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier