Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Otto Buitendijk (l.) en Theo van Helden.
• Otto Buitendijk (l.) en Theo van Helden. (Foto: Dick Aanen)

Otto Buitendijk start autotheorieschool voor moeilijk lerende cursisten

  •   keer gelezen

LEERDAM • Otto Buitendijk uit Leerdam is een schooltje gestart om moeilijk lerende cursisten stapsgewijs en met een eenvoudige lesmethode te begeleiden naar het autotheorie examen van de CBR.


Gedurende een op maat gesneden cursusperiode worden leerlingen heel intensief begeleid met de visueel en praktische les- en leermiddelen van Smit Rijschoolservice. Het lesboek alleen al is een verademing ten opzichte van de saaie lesstof die tot op heden werd aangeboden. 

Otto: "De boeken die nu doorgaans worden gebruikt bevatten veel te veel tekst en moeilijke terminologie. In de methode die ik gebruik wordt heel kort en krachtig uitgelegd wat de betekenis is van verkeersborden. En ook termen die te maken hebben met verkeer worden eenvoudig verklaard. En alles wordt verduidelijkt met foto's en animaties van veel voorkomende verkeerssituaties."

Gomarus
Buitendijk is sinds 2001 als mentor, decaan en leerlingbegeleider verbonden aan de Gormarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Hij geeft ict-lessen op de bouw-, woning- en interieurafdeling. Hij begeleidt verder leerlingen die moeite hebben met leren, zoals kinderen met autisme. "Op school ben ik al heel veel bezig met lesmethodes die op deze leerlingen zijn toegespitst. Ik maak voor leerlingen een lesplanning van wat er moet gebeuren en wanneer en houdt strak de vinger aan de pols."

Buurtgenoot en autorijschoolhouder Theo van Helden wist dat Otto succesvol was met deze aanpak. "Hij is op een gegeven naar me toegekomen met de vraag of ik hem wilde helpen met autorijlessen die speciaal waren geënt op deze kinderen. Ik ben me erin gaan verdiepen en bedacht dat ik gewoon dezelfde lesmethode moest hanteren die ik ook op school gebruik. In een soort doorgaande leerweg, die heel herkenbaar is voor deze leerlingen. Ik heb de afgelopen maanden iemand begeleid die al zeven keer was gezakt voor het theorie-examen. Ik ben dertig uur met hem bezig geweest. Hij slaagde vervolgens met glans."

Eigen lesplan
Leerlingen van Otto Buitendijk volgen ieder hun eigen lesplan. Iedere leerling heeft met de les zijn eigen laptop met internet aansluiting. "Uitgangspunt is 'herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Theoretische kennis moet er ingeslepen worden en dit heeft tijd nodig", zegt Buitendijk.

Zijn bedrijf 'Otto Autotheorie' start officieel in oktober. "Ik zoek momenteel alleen nog een geschikt leslokaal. Het liefst in een gebouw waar ik geen last heb van andere activiteiten, want mijn leerlingen zijn heel gevoelig voor prikkels van buitenaf. Ook moeten de groepen niet al te groot zijn: het liefst geef ik les aan groepjes van vier, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Overigens zijn ook leerlingen zonder leerproblemen van harte welkom."

www.ottoautotheorie.nl

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier