Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Rien Baas maakt Oud Leerdammertjes.
• Rien Baas maakt Oud Leerdammertjes. (Foto: Mimi van Rossem)

Ouderwets lekker worstje bij Rien en Irma Baas in Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • Dankzij een bericht op de Facebook is vanaf deze week het bakworstje van vroeger weer te koop bij Keurslager Rien en Irma Baas in Leerdam.


Een advertentie uit 1957 van Keurslager de Groot die door de Leerdammer Willem Versluis en Hardinxvelder Jan Brijder op de Facebookpagina ‘Oud Leerdam’ is geplaatst, heeft als resultaat dat vanaf deze week het ouderwetse bakworstje met de smaak van vroeger weer in Leerdam te verkrijgen is.

Terwijl Rien druk bezig is met het maken van het worstje vertelt hij: “Jan Brijder uit Hardinxveld plaatste een advertentie uit 1957 op de Facebookpagina ‘Oud Leerdam’. In de advertentie stond als donderdagaanbieding 6 bakworstjes voor 75 cent. Nou, dit leverde veel reacties op van mensen die deze worstjes vroeger vaak hebben gegeten. Al snel merkte iemand op of Rien Baas dit bakworstje van vroeger niet kon namaken. Deze uitdaging wilde ik wel aangaan."

"Een recept was er natuurlijk niet, dus ben ik maar gaan experimenteren met gehakt en kruiden. Jan Brijder had wel goed uitgelegd hoe dit worstje vroeger smaakte en kwam ook het eerste worstje keuren. Ik zat aardig in de buurt, maar de smaak moest toch nog iets verfijnd worden. Dat heb ik gedaan en nu is het bakworstje volgens Jan Brijder helemaal zoals die vroeger was."

"Het is echt een lekker, op een kroket lijkend worstje geworden.” Ook Irma vindt het bakworstje erg lekker. 

Vanaf donderdag is het bakworstje dat de toepasselijke naam ‘Oud Leerdammertje’ kreeg, verkrijgbaar bij Keurslager Rien en Irma Baas, Europaplein 12 in Leerdam. 

Vanwege de lancering zijn de bakworstjes vanaf donderdag in de aanbieding: 5 stuks voor 4 euro.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier