Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De kinderen zijn blij met de nieuwe speeltuin.
• De kinderen zijn blij met de nieuwe speeltuin. (Foto: Mimi van Rossem)

Kinderen Magnoliastraat Leerdam dolblij met nieuwe speeltuin

  •   keer gelezen

LEERDAM • 'Yehhh, we kunnen weer spelen', riepen de kinderen blij uit nadat wethouder Christa Hendriksen de nieuwe speeltuin aan de Magnoliastraat in Leerdam had geopend.


De wethouder werd bij de opening geholpen door een paar kinderen uit de buurt. Voorafgaande aan de opening was veel werk verzet door bewoners en gemeente. 

Ariska Kloot en Jolanda van Loopik, zeer actieve buurtbewoners, waren al voordat de corona uitbrak, namens de buurt met de gemeente in gesprek gegaan voor een nieuwe speeltuin. 

Ariska vertelt hierover: “De speeltuin was erg verouderd, er moest echt iets nieuws komen. Helaas kwam corona ertussen en toen lag alles even stil. Maar al snel werden de plannen weer opgepakt. Vanwege corona moesten we echter wel de keuze van de speeltoestellen aan de gemeente overlaten. Daar waren we niet zo gelukkig mee want het is toch wel leuk als de kinderen zelf ook mee hadden mogen beslissen."

"Wat we, ondanks dat we erg blij zijn met de speeltuin, wel een minpuntje vinden, is dat er elf speeltoestellen zijn weggehaald en er maar vijf zijn teruggeplaatst. We hopen echt dat er binnenkort nog een paar speeltoestellen bij komen.” 

Jolanda vult aan dat zij grote lof hebben voor wijkambassadeur Marjon van Driel. 

Jolanda: “Het zag er eventjes zeer somber uit of de speeltuin er zou komen, maar Marjon heeft ons erg geholpen om deze toch nog gerealiseerd te krijgen.” 

Na de opening probeerden de kinderen meteen alle speeltoestellen uit. Ariska en Jolanda hadden vanwege het openingsfeest een gezellig coronaproof feestje georganiseerd. 

Er was voor jong en oud een zeskamp waarvoor speciaal een stormbaan was neergezet, er waren heerlijke traktaties voor iedereen en de feestelijke openingsmiddag werd afgesloten met een buurtbarbecue.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier