Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Dit weekend is er een Glasbraderie in het centrum van Leerdam.
• Dit weekend is er een Glasbraderie in het centrum van Leerdam. (Foto: Mimi van Rossem)

Glasbraderie in Leerdam: 'Dit is een begin, we gaan ervoor'

  •   keer gelezen

LEERDAM • Zaterdag 12 en zondag 13 september wordt in de Kerkstraat in Leerdam een Glasbraderie gehouden met 25 kramen, uitgevoerd in zwart-wit. En natuurlijk met glas.


De braderie, waar ruim 25 kraampjes komen te staan met zeer uiteenlopende spulletjes, wordt gehouden door de Leerdamse Ondernemers Vereniging Leerdam. 

Namens de LOV vertelt interim voorzitter Mariandel Bron zeer blij te zijn dat na het uitbreken van corona, en de periode die daarop volgde waarin er geen activiteiten mogelijk waren, er nu in de binnenstad toch een braderie gehouden kan worden.

Eerste activiteit
Bron: "Dit is sinds half maart de eerste activiteit die voor de bezoekers van het centrum wordt georganiseerd. Wij zijn er erg blij mee. Maar liever hadden we een Glasweekend georganiseerd zoals die de afgelopen jaren op de Zuidwal is gehouden. Helaas, corona en de aangescherpte regels gooiden roet in het eten. Maar afijn, het is een begin."

"Alles opgeteld was het toch wel lastig deze braderie te organiseren. Want wat mag er wel en wat niet. Ook kregen wij te maken met afzeggingen van deelnemers uit België omdat daar de coronaregels strenger zijn. Maar er ligt nu een goed draaiboek, er zijn duidelijke regels voor de bezoekers en we hebben voldoende vrijwilligers die alles in goede banen leiden. Dus we gaan ervoor.”

Geen pagodetentjes
De LOV had er alle vertrouwen in dat er dit jaar toch wel iets georganiseerd kon worden dus is het bestuur al sinds maart bezig om te zien wat de mogelijkheden waren.

Een Glasweekend zoals die vorige jaren op de Zuidwal is gehouden kon niet volgens de gemeente Vijfheerenlanden omdat daar geen ruimte is om anderhalve meter afstand te houden. Dus moest er uitgeweken worden naar de Kerkstraat. Hier is plaats voor 25 kramen, geen pagodetentjes.

Om toch een eenheid te creëren worden alle kramen uitgevoerd in zwart–wit. Bij de kraampjes zijn allerlei leuke spulletjes te koop. Natuurlijk zijn er een aantal kramen met mooie glaskunst aanwezig en voor de glaswinkel ‘Mooi Glas’ is een glasblaaster aan het werk te zien.

De braderie begint zaterdag om 10:00 uur en zondag om 13:00 uur en duurt beide dagen tot 17:00 uur.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2