Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Meepraten over detailhandelsbeleid West Betuwe

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Moeten winkels op één centrale plek komen? Of juist verspreid over de kernen? En wat vindt u van de winkelvoorzieningen in uw dorp of stadje?


De gemeente West Betuwe werkt aan een nieuw beleid voor detailhandel. Inwoners, ondernemers en partners kunnen online meepraten. Dat kan tot en met 20 september via www.westbetuwe.nl/detailhandel.

In het detailhandelsbeleid schrijft de gemeente op hoe ze omgaat met verschillende soorten winkels. In dit stuk komen bijvoorbeeld de voorwaarden voor winkelontwikkeling. Ook denkt de gemeente na over leegstaande panden en winkels op bedrijventerreinen. In het beleid wordt een heldere visie voor de toekomst beschreven. De gemeente stelt het samen met inwoners, ondernemers en partners op.

Praat en denk mee!
Het onderwerp klinkt ingewikkeld, maar veel inwoners en ondernemers hebben er dagelijks mee te maken. Bijvoorbeeld wanneer een inwoner een boodschap doet of naar de bouwmarkt gaat. De mening van inwoners en ondernemers is dan ook erg waardevol. Zij weten immers de aandachtspunten en uitdagingen in de buurt.

Tot en met 20 september kan worden gereageerd via www.westbetuwe.nl/detailhandel. Op die website is ook meer te lezen over het onderwerp.

Beleid samenvoegen
De oude gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen hadden elk hun eigen beleid voor winkels. Dit wordt samengevoegd tot één beleid. Zo gelden er dan in alle dorpen en stadjes dezelfde regels voor onder andere (boerderij)winkels, supermarkten en bouwmarkten.

Na 20 september gaat de gemeente West Betuwe ook in gesprek met de gemeenteraad. Dat gebeurt op 6 oktober tijdens een beeldvormende vergadering. Zo wordt met elkaar het beleid voor detailhandel opgesteld. Adviesbureau DTNP ondersteunt de gemeente West Betuwe bij dit project.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier