Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Het bestuur van Oranjevereniging Heukelum geniet als anderen genieten.
• Het bestuur van Oranjevereniging Heukelum geniet als anderen genieten.

Dorpsleven in Heukelumse kern bruisend houden

  •   keer gelezen

HEUKELUM • Het bestuur van Oranjevereniging Heukelum zoekt versterking. Maar ook helpende handen tijdens activiteiten zijn van harte welkom.


Oranjevereniging Heukelum is een vereniging die inmiddels al 84 jaar bestaat en van oorsprong activiteiten organiseert rondom hoogtepunten en festiviteiten die te maken hebben met het koningshuis. 

Aftredend bestuurslid Marielle Bakker ziet dat de Oranjevereniging belangrijk is voor het dorp. "Door de activiteiten wordt verbinding gecreëerd: we doen het met elkaar. Jong en oud komt samen en dat is de kracht. Onze leden en dorpsgenoten zijn altijd enthousiast, de mensen die komen naar de activiteit hebben er altijd zin in en waarderen onze inzet."

Vervanging
De bestuursleden zetten zich altijd voor de volle honderd procent in voor de activiteiten die zij organiseren. Toch heeft een deel van de bestuursleden besloten om na 2020 te stoppen met hun taak.

Voor een aantal taken is inmiddels al vervanging gevonden, vertelt Marielle. "De Oranjevereniging is nog op zoek naar een enthousiaste voorzitter en algemene bestuursleden om de Oranjevereniging te ondersteunen met het organiseren van activiteiten om het dorpsleven in de Heukelumse kern bruisend te houden. Dat is onze visie en we zoeken mensen die daarin mee willen denken en vooral ook mee willen doen!"

Niet in het diepe
Nieuwe bestuursleden worden absoluut niet in het diepe geworpen, stelt Marielle eventuele geïnteresseerden gerust.

"Zoals gezegd: we doen het met elkaar. Qua tijdsinvestering valt het allemaal wel mee: er wordt ongeveer één keer per twee maanden een paar uurtjes vergaderd en natuurlijk ben je bezig op de dagen dat er activiteiten zijn. Eigenlijk moet je het gewoon doen, waarbij het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te genieten van het plezier van andere mensen op de dagen dat jij zelf of je kinderen vrij zijn. Dat is iets dat je niet moet onderschatten."

Vrijwilligers
Overigens zijn er niet alleen mensen nodig voor het bestuur, ook vrijwilligers die willen helpen tijdens de diverse activiteiten zijn welkom.

De Oranjevereniging doet namelijk meer dan alleen het organiseren van Koningsdag: ze zet zich ook in voor het houden van onder andere een lampionoptocht, een 4 mei herdenking en in oktober de herfstweek (dit jaar overigens slechts twee kindermiddagen vanwege de coronamaatregelen). 

"We vinden het fijn om vaste vrijwilligers te krijgen die ons willen helpen, denk bijvoorbeeld aan een verkeersregelaar tijdens de lampionoptocht of mensen die mee willen helpen om de speeltuin op te ruimen na afloop van de Koningsdag."

Ledenvergadering
Om mee te denken over de toekomst en om het bestuur te ondersteunen in een tijd waarin veel verandert, zijn de leden extra hard nodig, laat Marielle namens het bestuur weten.

"Daarom zijn zij van harte welkom op onze Algemene Ledenvergadering op 9 september om 19:30 uur in dorpshuis De Krakeling in Heukelum. We zouden het zo leuk vinden om op die, hopelijk goed bezochte, avond input van de leden te krijgen over wat beter kan of waar behoefte aan is."

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier