Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Open Monumentendag in West Betuwe: 'Ga niet zomaar op pad'

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Volgend weekend, op 12 en 13 september, is het Open Monumentendag. Monumenten in heel Nederland zijn dan gratis toegankelijk. 


Het is dé kans om een plek te bezoeken waar mensen normaal niet zo snel komen. 

Dit jaar is het anders dan anders. Het gaat door, maar in aangepaste vorm. Monumenten zijn digitaal of fysiek geopend. Wie op pad gaat, doet er goed aan eerst op www.westbetuwe.nl/openmonumentendag te kijken of er gereserveerd moet worden. 

Wethouder Rutger van Stappershoef: “In heel gemeente West Betuwe zijn monumenten open. Zo kunt u naar de Dikke Toren in Varik gaan, de kasteeltuin van kasteel Neerijnen ontdekken of het Rumpts Kerkje bekijken. Of wat dacht u van landhuis Noordenhoek en de Boutesteijnse Sluis? De Laaglandse molen in Hellouw en de Schuurbergen in Opijnen doen ook mee. Deze laatste twee plekken zijn digitaal open. Een bezoek is helemaal gratis.”

Wat is er te doen?
Er is in heel de gemeente West Betuwe wat te doen. Alle plekken zijn te vinden op de website van de gemeente. Per locatie zijn daar het programma en de contactgegevens te lezen. Zo kan eenvoudig bekeken worden waar men heen wil.

Ga dus niet zomaar op pad, maar check vooraf of er gereserveerd moet worden. En houd rekening met de coronaregels. 

Duizenden monumenten
Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk. Met jaarlijks een miljoen bezoekers is het één van de grootste culturele evenementen in Nederland. Het brengt op grote schaal mensen in contact met het monumentale erfgoed. Inmiddels zijn er in vijftig landen vergelijkbare evenementen.

Alle informatie over het landelijke event staat op www.openmonumentendag.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2