Logo hetkontakt.nl/leerdam
Er kan straks weer volop gebeachvolleybald worden
Er kan straks weer volop gebeachvolleybald worden (Foto: Aangeleverd)

Beachvolleybal-clinic Wij Houden Vol

  •   keer gelezen

ASPEREN • Dinsdag 25 augustus 2020 vanaf 18:30 geven Emi van Driel (20 jaar) en Puk Stubbe (20 jaar) een clinic bij volleybalvereniging Wij Houden Vol in op de beachvelden op het voormalig openlucht zwembad De Wiel. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen.

“Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff”, legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.”

De clinic sluit ook aan bij de beachactiviteiten van WHV Beach. De jeugd heeft 12 weken achter elkaar kunnen trainen doordat het zaalvolleybal door COVID-19 virus niet mogelijk was. Het niveau van de kinderen is volgens voorzitter Olaf van Arkel dit jaar veel hoger dan andere jaren, omdat de kinderen 1,5 uur training ontvingen in kleinere groepen. De trainers Bernadet Arendsen, Tjerk de Kuijper, Niels Reder en Olaf van Arkel verbeterden ook het trainingsprogramma en organiseerden ook clinics in het kader van het lokale sportakkoord om ook niet-volleyballers te kennis te laten maken met beachvolleybal.

Op zaterdagen wordt er de komende periode weer gebeachvolleybald. Aanmelden kan via beach@wijhoudenvol.nl

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }