Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Optreden Akarina en Kaspadre in Varik's Veerhuis

  •   keer gelezen

VARIK • Op zondag 9 augustus er in Het Veerhuis in Varik een speciaal optreden van violiste Andrea Bentivoglio (Akarina) & singer songerwriter Kasper Heineke (Kaspadre).

Ze spelen een breed repertoire voor groot en klein. Het optreden duurt van 14:00 tot 16:00 uur. 

De uit Argentinië afkomstige Andrea Bentivoglio is een uitzonderlijk violiste. Ze begon haar opleiding bij Ljenko Spiller. In 1980 werd ze uitgenodigd bij de Menuhin Academy in Gstaad en studeerde vervolgens bij Ana Chumachenco en Herman Krebbers aan het Sweelinck Conservatorium. Zij speelde ondere bij Nieuw Sinfonietta Amsterdam, het Balletorkest en het Concertgebouw orkest. Een aantal jaren speelde Andrea bij het klezmerensemble Nigunim. Zij is tegenwoordig violiste bij Tangate en Tripletov. Samen met de pianist Paul de Boer vormt ze het duo La Promesa. 

Kasper Heineke vertolkt al liedjes vanaf zijn 15e. Als straatmuzikant zwierf hij door Europa. Hij schreef en verzamelde een schat aan songs: van het oude Amerika tot het hedendaagse Cuba. Daardoor weerklinken in zijn songs Engelse, Franse, Spaanse en Nederlandse teksten, in vele genres en stijlen.

Op zondag 16 augustus komt Ton baan met zijn wereldbol, terwijl kunstenaar André Aalbers kunnen bezoekers in gesprek gaan met kunstenaar André Aalbert die op deze dag aquarellen komt schilderen op het dakterras. 

Op zondag 23 augustus geeft Marie-Astrid Vermaas piano masterclasses voor gevorderden. Met het accent op harmonie tussen hoofd, hart en handen. 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }