Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: 123rf.com

Vijfheerenlanden tikt Stedin op de vingers

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden heeft netbeheerder Stedin stevig op de vingers getikt. Werkzaamheden duren vaak veel te lang en er wordt niet of nauwelijks gecommuniceerd, zo luidt de kritiek.


Vorig jaar zijn tussen Vijfheerenlanden en Stedin stevige afspraken gemaakt. Maar Stedin is de afspraken volgens het college niet nagekomen. Vooraf vastgestelde doorlooptijden zijn niet gehaald en worden vaak fors overschreden. "Graag willen wij u vragen om binnen uw organisatie de communicatie naar klanten te verbeteren, na te gaan waardoor de vertragingen ontstaan en hoe dit voor de toekomst verbeterd kan worden", schrijft het college in juni in een gepeperde brief. Bij het omleggen van de elektriciteitskabel in de Kom Lekdijk in Lexmond door Stedin is bijvoorbeeld nauwelijks gecommuniceerd over de voorbereiding en de uitvoering. 

De gemeente heeft Stedin als vervolgstap uitgenodigd op een bewonersavond, maar daar werd niet op geregeld. Reeds op 7 januari 2020 heeft de gemeente een verzoek gedaan tot aanpassing van de Parkschool de Looch in Vianen. Een half jaar later had Stedin nog steeds niet gereageerd op het verzoek. Bij een verzoek tot aanpassing bij De Weide II in Meerkerk op 22 november 2019 moest de gemeente ook tot maart 2020 wachten voordat Stedin in actie kwam. Op 22 januari heeft de gemeente een offerte aangevraagd voor het vervangen van een stroomaansluiting op De Dam in Ameide. Op begin juni kwam Stedin met een reactie dat de aangevraagde ondergrondse kast niet is toegestaan in kleigrond. Ook de doorlooptijden en communicatie voor het goedkeuren van lichtmast-vervangingen en -verplaatsingen laten volgens de brief van het college te wensen over. 

Ook het aansluiten van incidentele lichtmasten duurt veel te lang. "Het gevolg is dat deze locaties langere tijd niet voorzien zijn van verlichting. Wat regelmatig leidt tot onbegrip bij de omwonenden." Ook de doorlooptijden van LS-kabels bij nieuwbouwlocaties voor het aansluiten van openbare verlichting zijn onacceptabel lang. Het verhelpen van ondergrondse storingen aan de openbare verlichting gebeurt volgens het college niet volgens de normen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier