Logo hetkontakt.nl/leerdam

Jonge Leerdammers krijgen celstraf voor straatroof

  •   keer gelezen

LEERDAM • Een 19-jarige en een 17-jarige jongen uit Leerdam zijn allebei veroordeeld tot vijf maanden jeugdgevangenis en honderd uur werkstraf.


De twee Leerdammers hebben zich volgens de kinderrechter in Utrecht schuldig gemaakt aan afpersing en drugsbezit. Ook moeten de jongens samen hun slachtoffers 1250 euro schadevergoeding betalen.

De jongens lokten op 16 januari twee mannen naar het Wieltje van Collee in Leerdam. De verdachten boden sigaretten te koop aan via Facebook. De twee slachtoffers hadden allebei 200 euro aan contant geld meegenomen. Die mannen kregen direct een mes op de keel en moesten hun geld en telefoons inleveren.

De politie was er direct. De twee Leerdammers, met allebei op dat moment nog een blanco strafblad, hadden allebei ook nog harddrugs in hun kleding. Ze gaven toe dat zij de beroving hadden gepland.

Een groot deel van de gevangenisstraf is voorwaardelijk. De verdachten worden allebei twee jaar onder intensief toezicht van de jeugdreclassering geplaatst. Het OM had iets hogere straffen geëist.

(JPU)

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2