Logo hetkontakt.nl/leerdam

Boekenmarkt Leerdam heeft nieuw tijdelijk onderkomen gevonden

  •   keer gelezen

LEERDAM • Het zestiende jaar van de Boekenmarkt Leerdam is een heel bijzonder jaar geworden. Met als afsluiting het goede nieuws dat er voor Boekenmarkt Leerdam een nieuwe tijdelijke locatie is gevonden in de oude Jenaplanschool aan de Parallelweg in Leerdam.

In februari werd duidelijk dat het oude Koningin Emmahuis een nieuwe bestemming zou krijgen.

Vanaf die tijd is de Boekenmarkt op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Wat erg moeizaam verliep. Al vrij snel kreeg ook de boekenmarkt te maken met de coronacrisis. Het inleverpunt ging dicht en boeken werden voor de deur gezet. Alles 'coronaproof'. 

De altijd zo gezellige ontmoetingen vielen weg, maar de boeken bleven komen. Iedereen ging in deze tijd aan het opruimen en de boeken stroomden binnen. In kleine ploegjes werden de boeken gesorteerd. En de voorraad groeide enorm.

Boekenpakketten
Er werd gestart met het bezorgen van boekenpakketten. Dat liep heel goed. En er werden 150 pakketten overal heen gebracht. Ook de verkoop op marktplaats en bol.com werd enthousiast weer opgepakt. Hierdoor liep de voorraad wat terug. Maar er was nog een enorme voorraad beschikbaar.

Helaas kon ook de grote verkoping in juni niet plaatsvinden. En de situatie werd steeds penibeler. Heel veel voorraad, maar nog geen nieuwe ruimte. Het kostte heel veel hoofdbrekers. Toch kwamen er lichtpuntjes. Na een motie van VHL Lokaal en SGP ging ook de politiek mee zoeken naar een oplossing. 

De eerste verruiming was dat er in juli toch met de nodige aanpassingen verkoop gehouden kon worden. PR werd regionaal opgezet om een hele grote toestroom van boekenliefhebbers te voorkomen. Het werd een gezellig evenement in een gemoedelijke sfeer. Dat resulteerde in een opbrengst van 5334 euro tijdens twee weken verkoop.

Opbrengst
In 2019/ 2020 zijn er de nodige verkoopmomenten geweest en de totale opbrengst van het zestiende jaar is uiteindelijk: 12.739 euro geworden.  Een bedrag waar boekenmarkt Leerdam heel dankbaar voor is in deze tijd.

Op de dag dat alles weer werd opgeruimd van de boekenmarkt en het team zich afvroeg: 'Is dit nu echt de laatste boekenverkoop geweest?' kwam het mooiste moment van het jaar. Er is een nieuwe tijdelijke locatie gevonden. De Boekenmarkt gaat verhuizen naar de oude Jenaplanschool aan de Parallelweg.

Dankzij de medewerking van de gemeente Vijfheerenlanden mag Boekenmarkt Leerdam een deel van dit gebouw tijdelijk gebruiken op basis van een (anti kraak) overeenkomst totdat deze plek een nieuwe bestemming krijgt.

Na de zomervakantie wordt alles verhuisd en vanaf ongeveer half september kunnen boeken weer worden ingeleverd. Voor de definitieve datum: houdt de berichtgeving in Het Kontakt en op Facebook in de gaten. 

"Een heel mooi einde van dit boekenmarkt seizoen. Wij hopen dan ook weer heel veel mensen te mogen begroeten op de nieuwe locatie", aldus het team van Boekenmarkt Leerdam.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }