Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De cheque wordt 'eindelijk' overhandigd.
• De cheque wordt 'eindelijk' overhandigd. (Foto: Jeroen Danz)

Cheque voor de Noorderberg in Leerdam

  •   190 keer gelezen

LEERDAM • Wethouder Marcel Verweij overhandigde donderdag 16 juli namens de gemeente Vijfheerenlanden een cheque ter waarde van 25.000 euro aan gebruikers van de Noorderberg in Leerdam. 

De bedoeling was dit feestelijk te doen in maart, maar dat werd vanwege de corona omstandigheden uitgesteld.

Vertegenwoordigers van Het Praathuis, ChillAut, de Breiclub en het MamaCafé namen nu de cheque namens alle gebruikers in ontvangst.

De bijdrage zal gebruikt gaan worden voor een verbouwing en het deels vervangen van het meubilair. Een werkgroep bestaande uit ‘bewoners van de Noorderberg’, zoals de gebruikers genoemd worden, en SamenDoen hebben hun ‘droom’ op papier gezet in een Transformatieplan. Één van de wensen is een grotere keuken, zodat er ook kookactiviteiten gehouden kunnen worden.

Wethouder Verweij gaf aan blij te zijn met een inwonersinitiatief als de Noorderberg, waar de activiteiten grotendeels door vrijwilligers worden georganiseerd. “Zoiets is van onschatbare waarde voor de plaatselijke samenleving.”

Met deze bijdrage is de helft van het benodigde bedrag om de droom van de ‘bewoners’ te vervullen binnen. Via fondswerving en sponsoring moet de rest van de middelen opgebracht worden.

Via de website van de gemeente www.vijfheerenlanden.nl is het overigens mogelijk om subsidie voor inwonersinitiatieven aan te vragen.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }