Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Michael Longmire
ingezonden mededeling

Beleggen in tweede woning steeds populairder

  •   keer gelezen

De stijgende huizenprijzen hebben het voor beleggers aantrekkelijk gemaakt om te investeren in een tweede woning.


Waar de financiële markt tamelijk instabiel is gebleken, neemt de waarde van woningen telkens toe. Het is die waardestijging die velen weet te verleiden tot het beleggen in stenen in plaats van in aandelen of vreemde valuta. 

Vooral het investeren in vakantiewoningen is de laatste jaren sterk in opkomst. Niet zo vreemd natuurlijk, want de aanschafkosten daarvan zijn doorgaans wat later dan een reguliere woning en je kunt er natuurlijk zelf een aantal weken per jaar vertoeven.

De vele voordelen van een eigen vakantiewoning:
?        Ga je op vakantie naar telkens een andere bestemming, dan moet je steeds weer afwachten of alles is zoals het in de brochures werd beloofd. Met een eigen vakantiehuis heb je dat probleem niet, je weet precies waar je terechtkomt en dat alles klopt.
?        Je hoeft niet telkens opnieuw de omgeving te gaan verkennen. Dat heb je immers bij je eerste bezoek al gedaan. Je komt in een vertrouwde omgeving terecht waar je de weg weet en waar je prima uit de voeten kunt. Je weet exact waar je zijn moet.
?        Voor je eigen vakanties heb je een fijne plek achter de hand, terwijl je de rest van het jaar inkomsten uit de verhuur kunt genereren. Besluit je uiteindelijk om de woning weer te verkopen, dan kun je daarmee een mooi rendement behalen.

Je hoeft niet ver van huis
Om echt van vakantie te genieten, hoef je niet eens heel ver van huis. Het gaat er vooral om dat je even in een andere omgeving bent en je dagelijkse zorgen even achter je kunt laten. Dat kan ook al op een redelijk geringe afstand. Zoek je bijvoorbeeld op vakantiepark Zuid-Holland, dan vind je volop mogelijkheden om je ultieme vakantiedroom waar te maken bij Europarcs. Dit Nederlandse bedrijf biedt zowel de mogelijkheid om een vakantiewoning te huren als te kopen. 

Neem eens een kijkje op Europarcs.nl en ontdek dat niet alleen in Zuid-Holland, maar verspreid over het hele land prachtige parken liggen met prima woningen die zich er uitstekend voor lenen om als beleggingsobject te gebruiken. Maar vergeet natuurlijk vooral niet om er ook zelf regelmatig van te gaan genieten. Want ook dat is een voordeel van vakantie in eigen land. Je bent er zo, dus je kunt er veel vaker naartoe...!

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier