Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: OVV Stichting Aquarius

Fort bij Asperen start weer met bijzondere zomerrondleidingen

  •   111 keer gelezen

ASPEREN • De vrijwilligers staan weer klaar om gasten te ontvangen voor een gepaste rondleiding rond het Fort bij Asperen.

Schrijf in voor een uitgebreide rondleiding met een van de ervaren gidsen.

2020 is voor ieder en in het bijzonder voor Fort bij Asperen een bijzonder jaar. Na de uitbraak van de coronacrisis en het stoppen van de uitbater van de Taveerne moest er een drastisch besluit genomen en is de normale openstelling uitgesteld.

Op dit ogenblik loopt de selectie voor een nieuwe ondernemer door Staatsbosbeheer en de organisatie hoopt binnenkort bekend te maken wie de Taveerne en het beheer van het fort op zich gaat nemen.

De vrijwilligersploeg zat de afgelopen maanden niet stil. Zij hebben in en rond het fort veel onderhoudswerk ter hand genomen dat afgelopen jaren was blijven liggen. 

Vorig jaar was er een tentoonstelling met als titel ‘Een schitterende afzondering’ die voor dit jaar ook heel passend zou zijn. 

Gepaste rondleiding
Dit jaar wordt begonnen met een gepaste bijzondere rondleiding.

Tijdens de rondleiding leren deelnemers over de waterlinie, de functie van de unieke waaiersluizen, de geschutsopstellingen bij het fort aan de Meerdijk en veel meer. Iedere rondleiding is bijzonder en uniek, elke gids vertelt het verhaal vanuit eigen kennis en liefde voor cultuur en historie. Loop mee en laat je verrassen door wat het Fort te bieden heeft.

Tijdens de rondleiding wordt het coronaprotocol van het RIVM gehanteerd. Gasten moet van tevoren kaarten reserveren via de website. Daar kan online ‘tickets’ worden gereserveerd. De Taveerne is niet geopend en toiletbezoek is niet mogelijk. De rondleiding vindt buiten plaats, houd daarom rekening met regen.

Het Fort bij Asperen wordt ondersteund door de Gemeente Weste Betuwe.

Zomerrondleidingen rond het Fort bij Asperen, elke zondag tot eind september, 14:30 uur, entree 3 euro exclusief servicekosten. Meer informatie: www.fortbijasperen.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }