Logo hetkontakt.nl/leerdam

De Snoek in Leerdam geeft toch visles aan basisschoolkinderen

  •   94 keer gelezen

LEERDAM • Dit voorjaar zouden er op de meeste basisscholen in Leerdam weer vislessen gehouden worden.

De coronapandemie heeft echter het hele leven ontwricht. Scholen werden zelfs gesloten en nu zijn ze weer open, maar hebben een achterstand weg te werken. Sportvisserij Nederland heeft besloten om alle vislessen op de basisschool tot 1 september af te gelasten. Voor veel jongens en meisjes is dit een tegenvaller.

Voor de echte liefhebbers is er de mogelijkheid om tòch een visles te volgen bij De Snoek in Leerdam.

Deze visles vindt plaats op zaterdag 11 juli van 10:00 tot 12:00 uur op het eiland Het Oevertje langs de Zuidwal (naast de rondvaartboten). Dit is de les die normaal op de basisscholen wordt gehouden. 's Middags wordt er van 13:30 tot 15:00 uur gevist in het water langs de Broekgraaf.

Kinderen die aan de visles mee doen en al lid van De Snoek zijn ontvangen de dingen die hieronder staan, van punt 2 tot en met 5. Ook kinderen die geen lid worden ontvangen dit. De visles wordt onder een overkapping in de buitenlucht gehouden. Ouders kunnen de les ook volgen, echter met toepassing van de 1,5 meter regel.

Wie mee wil doen aan de les, moet zich van te voren per mail aanmelden bij kool011@kpnmail.nl. Er kunnen maximaal twintig kinderen aan de visles deelnemen.

Wie deze dag ook lid wordt van De Snoek kan betaalt de speciale actieprijs van 5 euro. Daar tegenover staan de volgende zaken:

1.        Een echte stekkie telescoophengel van 4 meter;
2.        Vier reserve tuigjes;
3.        Een hakensteker aan een keykoord;
4.        Een boekje, 'Leer vissen met de vaste hengel', waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je met de vaste hengel kan vissen;
5.        Verder nog een tas met allerlei informatie waaronder een overzicht van alle visstekken in en rond Leerdam;
6.        Je ontvangt ook de jeugdvispas. Hiermee mag je vissen en ook gaan snoeken. De jeugdvispas krijg je van De Snoek cadeau

Ouders en ook anderen kunnen deze dag gebruik maken van de mogelijkheid om voor 10 euro lid te worden. Dit kan tussen 10:00 en 13:00 uur. Van te voren aanmelden is verplicht.

Meer weten over de vereniging, kijk dan op www.lhvdesnoek.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }