Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Servaas Stoop staat weer op de stoep om kennis te maken met inwoners.
• Servaas Stoop staat weer op de stoep om kennis te maken met inwoners. (Foto: Gemeente West Betuwe)

Burgemeester Stoop weer op de stoep in West Betuwe

  •   308 keer gelezen

WEST BETUWE • Sinds eind vorig jaar is Servaas Stoop de burgemeester van de gemeente West Betuwe. Hij wil graag kennismaken met de samenleving. 

Door de coronacrisis kon dit een aantal maanden niet doorgaan. Met het versoepelen van de maatregelen is dit weer mogelijk. Tijd voor een vervolg van Stoop op de stoep.

Het kennismaken met de inwoners doet de burgemeester onder de noemer ‘Stoop op de stoep’. In de wintermaanden is hij in een aantal kernen geweest. 

Burgemeester Servaas Stoop kijkt er naar uit om dit te hervatten: “Het is een mooie manier om de inwoners van de 24 dorpen en twee stadjes van West Betuwe te leren kennen. Ik kijk met veel plezier terug de eerdere ontmoetingen. Door de coronacrisis kon dit de afgelopen maanden niet doorgaan. Per 1 juli zijn de maatregelen verder versoepeld. Dit biedt mij de kans weer ergens ‘spontaan’ op de stoep te staan. Daar kijk ik erg naar uit.”

SpreekSmakelijk Asperen
Donderdag 2 juli staat hij op de stoep bij het dorpshuis in Asperen. Hij schuift daar aan tafel voor een gezamenlijke maaltijd met de inwoners uit dit stadje. Dit is een initiatief van de Stichting SpreekSmakelijk. Zij verzorgen wekelijks deze maaltijd en iedereen is welkom.

In het bijzonder inwoners die zich eenzaam voelen en/ of het fijn vinden om anderen te ontmoeten.

Vervolg
De gemeente West Betuwe kijkt welke activiteiten er de komende periode gaan plaatsvinden in West Betuwe. Waar mogelijk staat de burgemeester daar dan op de stoep. Het kennismaken wordt verspreid over het jaar en over de kernen ingepland. Inwoners worden daarover geïnformeerd via de gemeentelijke kanalen.

Natuurlijk gaat de burgemeester ook kennismaken met de ondernemers en organisaties in West Betuwe. Alle kennismakingen met de burgemeester zijn online te volgen op Facebook en Twitter via #Stoopopdestoep.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }