Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Wethouder Christa Hendriksen en Reinier Nieuwboer onthullen het bord.
• Wethouder Christa Hendriksen en Reinier Nieuwboer onthullen het bord. (Foto: Aangeleverd)

Bouwbord Dokter Reilinghplein in Leerdam onthuld

  •   keer gelezen

LEERDAM • De herinrichting van het Dokter Reilinghplein in Leerdam gaat binnenkort van start. Om dit bekend te maken onthulde wethouder Christa Hendriksen het bijbehorende bouwbord.


Zij deed dit samen met Reinier Nieuwboer, de voorzitter van de Brede Werkgroep. Met een druk op de knop, uiteraard op anderhalve meter afstand, viel een doek met een groot vraagteken erop en werd het bouwbord onthuld. In verband met de coronamaatregelen gebeurde dit met slechts een kleine groep aanwezigen.

Bestrating verwijderd
De herinrichting start op 13 juli. Dan wordt alle bestrating op het plein verwijderd. De komende weken wordt het plein gereed gemaakt en wordt straatmeubilair, maar ook de kubussen weggehaald. De kubussen worden opgeslagen en krijgen een plek op het nieuwe plein, dat straks een prachtige verbinding vormt tussen station en stad.

Dit nieuwe plein is ontworpen door landschapsarchitecten Studio Blad uit Leerdam op initiatief van de Brede Werkgroep. De herinrichting wordt uitgevoerd door aannemer Roelofs en gebeurt in fasen. Volg de herinrichting door de Roelofs app te downloaden. In januari 2021 is het plein helemaal gereed, inclusief het voorplein voor het station en de aan het plein grenzende Meent.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier