Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto:

Leerdamse Hengelaarsvereniging heet lid 1400 welkom

  •   178 keer gelezen

LEERDAM • De Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek verwelkomde vorige week lid nummer 1400: Mark Nahuysen. Hij zal binnenkort in Leerdam komen wonen.

De afgelopen jaren liep het ledental steeds wat terug tot zo’n 1325 over de laatste twee jaar. Van 2007 tot en met 2014 lag het ledental boven de 1400. De top werd tijdens de kredietcrisis in 2009 bereikt met 1450 leden.

De laatste jaren wordt, samen met de gemeente de plantengroei in Leerdam-Noord aangepakt. Verder zijn er in de afgelopen jaren vislessen op de basisscholen gegeven. Deze twee factoren hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat de laatste paar jaar het ledental stabiel bleef. 

De coronacrisis zorgt dat veel mensen een hobby oppakken waarbij de kans op besmetting zeer klein is. De hengelsport leent zich daar uitstekend voor. In de afgelopen periode is er mede daarom een grote toename geweest van het aantal leden.

"Traditioneel zien we in het voorjaar wanneer het mooi weer wordt, het ledenaantal vaak toenemen. Daarna wordt het minder, waarna we in juli vaak weer een nieuwe piek zien met vakantievissers, die zich massaal aan melden. Omdat in de loop van het jaar er ook leden zijn die hun lidmaatschap opzeggen, blijft het ledental over het hele jaar genomen toch meestal in evenwicht. Dit jaar zien we echter een significante stijging," zo laat Kees Kool namens De Snoek weten.

De toename die de Leerdamse Hengelaarsvereniging signaleert, is ook landelijk te zien in onder andere het aantal verstrekte Vispassen door Sportvisserij Nederland: ruim 25.000 leden. Dat is een toename van ruim vier procent.

Meer informatie over de Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek is te vinden op: www.lhvdesnoek.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }