Logo hetkontakt.nl/leerdam

Werkplekken weer in gebruik in de Bibliotheken Leerdam en Vianen

  •   keer gelezen

REGIO • Vanaf maandag 22 juni mogen de zitjes en de werkplekken in de Bibliotheken Leerdam en Vianen weer gebruikt worden.


Nog steeds zijn er coronamaatregelen van kracht, maar waar eerst alleen geleend en ingeleverd kon worden, is het nu ook weer mogelijk om iets langer te verblijven.

Zitjes en werkplekken
Voor veel scholieren, studenten, flexwerkers is de Bibliotheek een aangename plek om in te studeren of te werken, met of zonder laptop tussen alle boeken en digitale middelen. "Dat we ook deze Bibliotheekbezoekers per maandag 22 juni weer mogen verwelkomen, doet ons deugd", zo laat Tanja Vlieger namens de bibliotheek weten.

Uiteraard worden de zitjes en werkplekken zo ingericht dat de 1,5 meter afstand altijd gewaarborgd blijft.

Werkplekken met computers
Om de 1,5 meter te garanderen, zijn er minder computers in gebruik dan normaal. Om iedereen te kunnen helpen, mogen computers daarom maximaal een uur gebruikt worden en alleen om informatie op te zoeken en/ of te printen voor studie of werk.

Dit gebruik wordt gereguleerd door middel van tokens die bij de balie afgehaald kunnen worden. Toetsenborden en muizen kunnen worden schoongemaakt met sanitaire doekjes die voorradig zijn.

Ook kan er weer gebruik gemaakt worden van de leestafels om een boek te lezen, een kopje koffie te drinken of een praatje te maken. Het is helaas nog niet mogelijk om kranten te lezen of de nieuwste tijdschriften in te zien. Dit vanwege de quarantaine van 36 uur die tussen verschillende gebruikers moet zitten.

Overige faciliteiten
Om het verblijf te veraangenamen, gaan de koffiemachines weer aan en de toiletten weer van het slot. Wat blijft gelden, is dat alle bezoekers hun handen desinfecteren bij binnenkomst en verplicht een mandje gebruiken. Ook als men geen boeken komt lenen. Zo wordt voorkomen, dat er teveel mensen binnen zijn.

Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand van elkaar, en wordt er door medewerkers van de Bibliotheek veel en vaak schoongemaakt.

Voor actuele informatie over de openingstijden van de vestigingen en nieuws over faciliteiten en activiteiten, kunt u terecht op de website www.bibliotheeklekijssel.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier